کدخبر: 8546

کرونا | آمار کرونا | ویروس کرونا

علائم کرونا اومیکرون چیست؟

توصیه‌ها برای اکثر بیماران استراحت کامل، دریافت مایعات کافی و مصرف مسکن و تب‌بر است. در عین حال تنگی نفس علامت خطر است.

دبیر کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا گفت: تست PCR برای تشخیص امیکرون بین ۳۰ تا ۷۰ درصد می‌تواند منفی کاذب داشته باشد.به نقل از ایسنا، یونسیان با اشاره به علائم خطر اُمیکرون و زمان مراجعه به بیمارستان، گفت: اگر ناگهانی به قله پیک برسیم و بیماران سرریز شوند، کنترل مدیریت بیماران را از دست می‌دهیم.

توصیه‌هایی برای مبتلایان به اُمیکرون

کرونا

وی افزود: توصیه‌ها برای اکثر بیماران استراحت کامل، دریافت مایعات کافی و مصرف مسکن و تب‌بر است. در عین حال تنگی نفس علامت خطر است. آن هم تنگی نفسی که کارهای روزمره فرد را مختل کند و فرد فکر کند که نفس کم می‌آورد. البته شاید این موضوع جنبه تلقینی داشته باشد، اما از این مرحله به بعد یک پزشک باید بیاید و قضاوت کند و ببیند آیا لازم است که سطح اکسیژن خون را اندازه‌گیری کند یا لازم است که معاینه فیزیکی یا عکس‌برداری و … انجام دهد یا خیر.

یونسیان ادامه داد: در اُمیکرون احتمال بروز سرفه از دلتا کمتر است. اُمیکرون بیشتر به دستگاه تنفسی فوقانی تمایل دارد؛ یعنی حنجره به بالا. بیشتر شبیه سرماخوردگی که آبریزش، گلودرد و… دارد. البته سرفه هم می‌تواند داشته باشد. در عین حال اعلام نشده که اُمیکرون اصلا دستگاه تنفسی تحتانی را درگیر نمی‌کند، ‌ بلکه تمایلش بیشتر به دستگاه تنفسی فوقانی است. بنابراین علائم اُمیکرون بیشتر شبیه سرماخوردگی است.

وی با بیان اینکه از روی صرف علائم نمی‌توان سرماخوردگی را از اُمیکرون و اُمیکرون را از دلتا تشخیص داد، زیرا همپوشانی بسیار بالایی دارند، گفت:  موضوع مهم در بیماری تنگی نفس شدید، درد غیرقابل کنترل، سرفه غیرقابل کنترل و عوارض غیر قابل کنترل است که در این موارد باید به بیمارستان مراجعه کنند.  در عین حال باید توجه کرد که مراجعات اضافی بار بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها را افزایش می‌دهد. فردی که آلودگی ندارد و صرفا آلرژی دارد، ممکن است با مراجعه به درمانگاه و بیمارستان به کرونا مبتلا شود. بنابراین تا زمانیکه نیاز به مراجعه نیست، باید در خانه مراقبت کرد. مشروط به اینکه خطوط تماسی وجود داشته باشد تا مردم بتوانند علائم‌شان را بیان کرده و پزشک به آنها توصیه‌های لازم را انجام دهد.

وی تاکید کرد: با این حال اینکه آیا حتما باید تست مثبت باشد تا ابتلا به کرونا تایید شود؟. باید توجه کرد که فردی که دارای علائم است، نباید صرفا برای اقدام درمانی به دنبال تست مثبت باشد و پزشک هم نباید فقط بر اساس تست برای بیمار تصمیم‌گیری کند.  زیرا به طور کلی تست PCR برای واریانت‌های قبلی هم بسته به اینکه در چه زمانی از بیمار گرفته می‌شد، از کجا تست‌گیری شود، تست درست انجام شده یا نه و وضعیت حمل و نقل آن و… به طور متوسط بین ۳۰ تا ۷۰ درصد می‌تواند منفی کاذب داشته باشد.

وی ادامه داد: بنابراین منفی بودن تست نباید ملاکی برای تصمیم مردم باشد که توصیه‌ها و اقدامات درمانی را رعایت نکنند.  هرکس با علائم سرماخوردگی باید فرض کند که بیماری‌اش کووید ۱۹ است و در کنارش بداند که این بیمار عمدتا خفیف بوده و نیاز به بستری ندارد.  بنابراین نباید اضطراب و هراس پیدا کنند. گاهی مشاهده می‌کنیم که هراسی که مردم از کرونا دارند از اینکه به آنها بگوید به سرطان یا ایدز مبتلا هستید، بیشتر است. اُمیکرون نباید برای مردم ایجاد هراس کند، اما باید حواس‌شان باشد که در وهله اول پیشگیری کنند که مبتلا نشوند و در مرحله دوم در صورت ابتلا استراحت کنند تا بیماری‌شان پیشرفت نکند و در عین حال قرنطینه را رعایت کنند تا بیماری را پخش نکنند.

ارسال نظر: