کدخبر: 20526

نحوه دریافت خسارت افت قیمت خودرو از بیمه

 

اگر یک خودروی تصادفی دچار خسارات زیادی شود و به تعویض قطعات، تعمیرات گسترده یا رنگ کردن نیاز داشته باشد، قیمت آن افت خواهد کرد. حتی اگر خودرو به شکل قبلی خود بازگردد، ارزش معاملاتی آن به میزان قبل باز نخواهد گشت و راننده را متحمل ضرر خواهد کرد. البته عوامل دیگری مانند گذر زمان و معرفی مدل‌های جدید نیز می‌تواند افت قیمت خودرو را به دنبال داشته باشد. اما آیا هیچ راهی برای جبران این خسارت وجود ندارد؟ نمی‌توان با استفاده ازبیمه به جبران افت قیمت خودرو پرداخت؟ با ما همراه شوید تا پاسخ این سوالات را دریافت کنید.

آیا جبران افت قیمت خودرو با بیمه ممکن است؟

به طور خلاصه، بله! طبق آخرین تغییرات بیمه شخص ثالث، همه شرکت‌های بیمه مؤظف‌اند که علاوه بر خسارات وارده به شخص ثالث، افت قیمت خودرو را نیز در تصادفات رانندگی پوشش دهند. با وجود این اصلاحیه، خسارات ناشی از افت قیمت خودرو نیز تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند و شرکت‌های بیمه نیز نمی‌توانند از پرداخت افت قیمت خودرو خودداری کنند. همچنین اضافه شدن این پوشش به بیمه شخص ثالث هیچ هزینه اضافه‌ای برای بیمه‌گذار به همراه نخواهد داشت.

همچنین اگر بخواهید در صورت مقصر بودن در تصادفات افت قیمت خودروی خود را جبران کنید یا به دلیل افت قیمت خودرو در اثر افت مدل دچار ضرر نشوید، می‌توانید به کمک بیمه بدنه از پوشش افت قیمت برخوردار شوید. البته در نظر داشته باشید که این پوشش به صورت پیش‌فرض توسط بیمه بدنه ارائه نمی‌شود، بلکه لازم است آن را به عنوان یک پوشش اضافه تهیه کنید و برای دریافت آن هزینه اضافه‌تری نیز بپردازید.

نحوه محاسبه افت قیمت خودرو پس از تصادف

حالا که می‌دانید بیمه خسارات مربوط به افت قیمت را پرداخت می‌کند، لازم است بدانید که تصادفات رانندگی به چه میزان خودروی شما را دچار افت قیمت خواهند کرد. میزان افت قیمت به آسیب وارده بستگی دارد. به طور کلی، برای محاسبه افت قیمت خودرو می‌توانید از جدول زیر کمک بگیرید:

رنگ شدن سقف یا شاسی

۸ تا ۱۰ درصد

رنگ شدن کاپوت

۵ تا ۷ درصد

رنگ شدن صندوق عقب

۴ تا ۶ درصد

رنگ شدن ستون‌ها یا درب‌ها

۳ تا ۵ درصد

رنگ شدن گل‌گیرها

۲ تا ۴ درصد

تعویض اتاق

۱۰ تا ۱۵ درصد

رنگ‌آمیزی کامل

۲۰ تا ۳۰ درصد

تعویض موتور خودرو

۱۴ تا ۳۲ درصد

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

البته عوامل مختلفی می‌توانند افت قیمت را تشدید کنند یا کاهش دهند. برای مثال، سن خودرو، سلامت فنی خودرو، مسافت پیموده شده، آپشن‌ها، شرایط داخلی کابین و شدت تصادف نیز بر افت قیمت تأثیر بگذارند.

نحوه دریافت خسارت افت قیمت از بیمه

در تصادفات رانندگی، اگر راننده خودروی آسیب‌دیده بخواهد خسارت افت قیمت را از طریق بیمه شخص ثالث راننده مقصر جبران کند، فرایندی شبیه دریافت خسارات تعمیر در پیش دارد. در این صورت، ممکن است دو شرایط مختلف ایجاد شود:

۱. طرفین به توافق برسند.

اولویت این است که بین طرفین توافقی صورت گیرد و شخص مقصر، طبق توافق خسارات افت قیمت خودرو را به فرد زیان‌دیده بپردازد.

۲. مراجعه به شورای حل اختلاف

اگر توافقی بین طرفین شکل نگیرد، لازم است که شخص زیان‌دیده برای دریافت خسارت افت قیمت خودرو به شورای حل اختلاف مراجعه کند. پس از ثبت شکایت و بررسی آن، اگر خسارت زیر ۴۰ میلیون تشخیص داده شود، خود شورای حل اختلاف به این موضوع رسیدگی خواهد کرد و اگر بالای ۴۰ میلیون باشد، این پرونده به دادگاه ارجاع داده می‌شود.

 

مدارک لازم برای شکایت افت قیمت خودرو

اگر طرفین به توافق نرسند و راننده زیان‌دیده قصد شکایت داشته باشد، لازم است مدارک زیر را ارائه کند:

· گزارش پلیس 

· کروکی تصادف 

· مدارک مالک خودرو 

مهلت شکایت افت قیمت خودرو

از آن جا که نظر کارشناس رسمی دادگستری میزان افت قیمت خودرو را تعیین خواهد کرد، لازم است پیش آن که به تعمیر خودرو بپردازید، درخواست افت قیمت خودرو را در شورای حل اختلاف ثبت کنید. با این کار، کارشناس رسمی دادگستری می‌تواند افت قیمت را ارزیابی کند و نظر خود را به ثبت برساند. در این صورت، حتی اگر خودرو را تعمیر کنید، نظر کارشناس تا سال‌ها به عنوان سند معتبر خواهد بود و محدودیتی برای ثبت شکایت نخواهید داشت. البته اگر تعمیر خودرو را پیش از ثبت نظر کارشناس انجام دهید، ممکن است امکان دریافت نظر کارشناس و دریافت خسارت افت قیمت را نداشته باشید.

نکات مهم دریافت خسارت افت قیمت خودرو

· بر اساس ماده ۱ و ۲ قانون مسئولیت مدنی، راننده مقصر تصادف مسئول پرداخت خسارت افت قیمت خودرو است.

· اگر بخواهید خسارت افت قیمت را با بیمه بدنه دریافت کنید، باید حتما این پوشش اضافی را هنگام خرید بیمه بدنه تهیه کرده باشید. برای دریافت این پوشش، لازم است کارشناس بیمه خودروی شما را بازدید کرده و ارزش روز ماشین را محاسبه کرده باشد.

· برای دریافت خسارات وارد شده از بیمه شخص ثالث، اگر خسارت کمتر از ۴۰ میلیون تومان باشد، نیازی به کروکی نخواهید داشت.

· در سال‌های پیشین، تنها ماشین‌هایی امکان دریافت خسارت افت قیمت خودرو را داشتند که کمتر از ۵ تا ۶ سال از ساخت آن‌ها گذشته بود. البته در حال حاضر به دلیل گزاف بودن قیمت خودروها، این قانون از بین رفته و تنها کارشناس بیمه می‌تواند دریافت افت خسارت را تعیین کند.

· برای جلوگیری از افت قیمت خودروی خود، می‌توانید با رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، سروقت عوض کردن فیلترهای ماشین و تعویض به موقع روغن ماشین، سلامت خودرو را حفظ کنید.

سخن پایانی

در نهایت، لازم است به خاطر داشته باشید که شرکت‌های بیمه از نظر قانونی مؤظف هستند تا خسارات مربوط به افت قیمت خودروی زیان‌دیده را جبران کنند. با اینکه خرید بیمه شخص ثالث برای همه رانندگان اجباریست، پرداخت خسارت افت قیمت خودرو نیز یکی از مزایای این بیمه به شمار می‌رود.

منبع: https://bimebazar.com/blog/diminished-car-value-after-an-accident/

 

ارسال نظر: