رتبه بندی معلمان | سرانجام رتبه بندی معلمان | آغاز رتبه بندی معلمان
وزیر آموزش و پرورش برکنار میشود؟ | بررسی رتبه بندی معلمان در صحن علنی مجلس!
آیا اجرای رتبه بندی معلمان باعث تاخیر در واریز حقوق معلمان شد؟!
رتبه بندی معلمان از دغدغههای مهم فرهنگیان است. رتبه بندی معلمان حواشی بسیاری را به دنبال داشته است. رتبه بندی معلمان مدتهاست که قرار است اجرا شود. رتبه بندی معلمان برای معلمان اهمیت فوق العاده ای دارد. رتبه بندی معلمان با اما و اگرهای فراوان همراه است.
وزیر آموزش و پرورش در مجلس پاسخگوی اجرای رتبه بندی معلمان خواهد بود
حسینعلی حاجیدلیگانی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به موضوع تاخیر در پرداخت حقوق و معوقات فرهنگیان ، گفت: مجلس در جلسه روز (سهشنبه 15 فروردین ماه)علل تاخیر در پرداخت حقوق و معوقات فرهنگیان را بررسی خواهد کرد.
وی افزود: طبق برنامه ریزیها قرار است نمایندگان مجلس در این روز با دعوت از وزرای آموزش و پرورش، امور اقتصاد و دارایی و همچنین رئیس سازمان برنامه و بودجه به مسئله علل تاخیر در پرداخت حقوق و معوقات فرهنگیان رسیدگی کند.
عضو هیئت رئیسه مجلس بیان کرد:همچنین در جلسه روز سهشنبه به نحوه اجرای قانون رتبه بندی معلمان نیز با حضور مسئولان مربوطه رسیدگی خواهد شد.
حاجیدلیگانی تاکید کرد: موضوع علل تاخیر در پرداخت حقوق فرهنگیان و همچنین اجرای ناقص قانون رتبهبندی معلمان از سایر ابزارهای نظارتی مجلس نیز پیگیری خواهد شد و گزارش آن به دستگاههای مربوطه ارسال میشود.
رتبه بندی معلمان چه تاثیری در به تعویق افتادن واریزی حقوق داشت؟!
سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد: در خصوص نحوه اجرای «قانون نظام رتبهبندی معلمان» و اشکالات ایجاد شده در پرداخت حقوق و مزایای کارکنان ادارات کل آموزش و پرورش استانها در اسفندماه سال ۱۴۰۱، مهمترین علت بروز مشکل، افزایش هزینهها بالاتر از سقف قانونی و تأخیر در صدور احکام و مشکلاتی از این قبیل بوده است.
تخصیص اسفندماه ادارات کل آموزش و پرورش استانها به همراه علیالحساب رتبهبندی در تاریخ ۲۱ اسفند ۱۴۰۱ به خزانهداری کل کشور ارسال شده و با درخواست وجه توسط وزارت آموزش و پرورش قابلپرداخت بوده است. اما احکام معلمان دیر صادر شده و آموزش و پرورش در تاریخ ۲۴ اسفند یعنی ۴ روز مانده به پایان سال اعلام کرد بیش از ۹ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان منابع جدید نیاز دارد.
با توجه به اینکه این مبلغ از سقف قانون بودجه ۱۴۰۱ فراتر رفته، عملاً پرداخت آن خارج از اختیار دولت بوده و به اصلاح قانون نیاز داشت. به عبارت دیگر احکام صادره مربوط به رتبهبندی در اسفند سال ۱۴۰۱ توسط وزارت آموزش و پرورش، حداقل مبلغ ۱۶ هزار میلیارد تومان برای سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ و برای سال ۱۴۰۲ نیز حدود ۸ هزار میلیارد تومان کسری اعتبار ایجاد میکند.
از تاریخ ۲۴ اسفند جلسات متعددی در سازمان برنامه و بودجه و با حضور مسئولان وزارت آموزش و پرورش شکل گرفت و در نهایت با وجود اینکه تخصیص حقوق اسفندماه این دستگاه در ۲۱ اسفند صادر شده بود، به جهت صدور دیرهنگام احکام که حتی تا ۲۷ اسفند ادامه داشته و ارقام درخواستی مازاد بر اعتبار ابلاغی قانون بودجه ۱۴۰۱ بوده، مقرر شد حقوق اسفند برابر حقوق بهمن پرداخت شود.
اما در ادامه وزارت آموزش و پرورش از فهرست حقوق ارسالی به خزانهداری کل کشور معوقات را کسر کرده؛ ولی از اثرات آن بر دریافتی کارکنان (کسورات بازنشستگی، خدمات درمانی و مالیات) غفلت شده بود. همین موضوع باعث ایجاد اختلال و وقفه در پرداخت حقوق و مزایای کارکنان ادارات کل آموزش و پرورش استانها شد. بهنحوی که دریافتی کارکنان نسبت به سقف بهمنماه کاهش یافته بود.
اختلافات در واریز معوقات رتبه بندی معلمان بر سر چیست؟!
رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش از پیگیری جدی موضوع پرداخت معوقات رتبهبندی فرهنگیان خبر داد.
در نیمه پایانی سال گذشته وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که رتبه قطعی و نهایی همه معلمان را در قالب اجرای قانون نظام رتبهبندی معلمان مشخص و اعلام کرده است و حقوق پرداختی به معلمان از این پس با توجه به رتبه نهایی آنها محاسبه و واریز خواهد شد.
این در حالی بود که به علت آنچه «اختلاف مبانی محاسبه فوقالعاده رتبهبندی و بار مالی مربوطه با سازمان برنامه و بودجه کشور» خوانده شد، پرداخت حقوق اسفندماه معلمان با تاخیر و در روز ۲۹ اسفندماه به صورت علی الحساب واریز شد و موجبات نارضایتی جامعه فرهنگیان را فراهم کرد.
این موضوع با عذرخواهی وزارت آموزش و پرورش و پس از آن ورود مستقیم رئیس جمهور به موضوع همراه شد و رئیسی در روز ۲۹ اسفندماه در دستوری به معاون اول خود خواستار تشکیل جلسه با حضور مسئولان مربوطه برای حل اشکالات در پرداخت حقوق معلمان، برخورد با قصور و تقصیرهای احتمالی مدیریتی، تصمیمگیری و اعلام نتیجه در این باره شد.
وزیر آموزش و پرورش نیز در روز اول فروردین ماه درباره پرداخت معوقات معلمان گفت: این حقوقی که پرداخت شده براساس رتبهبندی در سال ۱۴۰۱ بوده است و تفاوتی بین رتبه پایه و رتبه استحقاقی وجود دارد و اختلافی که برخی میگویند با سازمان برنامه و بودجه وجود دارد، درست نیست. با توجه به قانون رتبهبندی و اعتبار پیشبینی شده این مابهالتفاوت باید پرداخت شود که اختلاف در مبنای محاسبات داشتیم که به دستور رئیس جمهور مقرر شده است که در شنبه یا یکشنبه هفته آینده نشستی با معاون اول رئیس جمهور برگزار شود و نتایج حاصله از آن جلسه زمان پرداخت معوقات را مشخص میکند.
در همین اثنا و طی چند روز اخیر، اظهاراتی در برخی شبکههای اجتماعی مبنی بر تصمیم دولت برای عدم پرداخت معوقات رتبهبندی مطرح و دست به دست شد که روز گذشته معاونت برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش اخبار منتشرشده در این باره را تکذیب و در اطلاعیهای اعلام کرد که «شایعات منتشرشده در فضای مجازی درباره اتخاذ تصمیم برای عدم پرداخت معوقات رتبهبندی بهجد تکذیب میشود. همچنین گزارشهای خبری منتشرشده در فضای رسانهای و خبری از سوی معاون وزیر، پیرامون میزان تخصیص و زمان پرداخت اعتبارات حقالتدریس و اخباری پیرامون نبود اعتبارات خزانهداری نیز از سوی این معاونت تکذیب میشود. اخبار رسمی صرفا از درگاه رسمی وزارت آموزش و پرورش انتشار مییابد. بدیهی است جعل اخبار مورد پیگرد قانونی قرار میگیرد.»
در همین زمینه، مصطفی بابایی، رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش در گفتوگویی، توضیحاتی ارائه و اظهار کرد: پیگیریها و بررسیهای لازم در دست انجام است و طی سه روز گذشته با دستور ویژه رئیس جمهور، هفت جلسه با حضور معاون اول رئیس جمهور، وزیر آموزش و پرورش، رئیس سازمان برنامه و بودجه و مابقی ارکان دخیل در این موضوع برگزار شده است.
وی افزود: یک جلسه نیز با حضور معاونین دستگاههای مرتبط برگزار شده و موضوع به صورت جدی در حال پیگیری است.
بابایی با تاکید بر اینکه به رغم انتشار برخی شایعات، جای نگرانی در این باره وجود ندارد و به زودی نتایج را اعلام خواهیم کرد گفت: نتایج خوبی حاصل شده و به محض جمعبندی، جزئیات را به فرهنگیان اعلام میکنیم.