کدخبر: 18152

قیمت خودرو | اخبار روز قیمت خودرو | قیمت خودرو به نرخ امروز

قیمت خودرو به نرخ امروز 30 آذر | نرخ جدید خودرو بازار را ترکاند!

قیمت خودرو به نرخ امروز 30 آذر را بخوانید.

قالیباف:  از ۲ منظر باید به این مسئله نگاه کنیم، یک بخش مربوط می‌شود به مسائل درون صنعت خودرو و شرایطی که خودروساز‌ها در آن کار می‌کنند. در کل تابستان و چیزی حدود پنج ماه بازار خودرو یک بازار کاملاً آرامی بود حتی قیمت‌ها هم کاهنده بود و افزایش پیدا نمی کرد تا رسیدیم به یک عاملی که خارج از صنعت خودرو است مثل نرخ ارز و اتفاقی که برایش افتاد.

در این شرایط دو عامل روی قیمت خودرو اثر گذاشته یکی بحث افزایش قیمت مواد وارداتی است که خودروساز‌ها استفاده می‌کنند که شاید درصدش زیاد نباشد در افزایش نرخ خودرو، اما عامل دوم که بیشتر اثر می گذارد انتظارات تورمی است. انتظارات تورمی یعنی اینکه وقتی که نرخ ارز افزایش پیدا می کند تقاضا‌هایی که در آینده قرار است انجام شود به حال تبدیل می‌شود ،برای این که انتظار این است که در آینده خودرو گران شود.

در تولید خودرو کنترل نسبتا خوبی روی هزینه‌ها داریم در فصل تابستان کل رشد هزینه‌های تولید خودرو یعنی شاخص  تورم صنعت خودرو ، دو درصد بود البته در پاییز ممکن است که بیشتر از این بوده، اما  برای سه ماه ۲ درصد یعنی اینکه خیلی خوب کنترل شده است و در همان موقع هم بازار آرام بود.

اتفاقی که باید بیفتد افزایش تولید است که با سرعت زیادی رخ می‌دهد و تولید خودرو رشد‌ خیلی خوبی دارد. در آبان ماه ۱۲۲ هزار خودرو تولید کرده ایم که رکورد پنج سال گذشته را به صورت ماهانه زده است و این روند ادامه دارد.

یک نکته دیگر هم که باید به آن اشاره کرد ، عرضه در بورس است. اینجا یک مقداری باید ضابطه گذاری می‌شد به طوری که خودروسازان کف عرضه‌ای را به عنوان حداقل رعایت کنند تا رقابتی که روی خودرو‌ها می خورد روی تابلو بر اساس یک حجم مناسبی باشد.

سوال: بحث واردات قرار بود که انجام شود که ظاهراً انجام نشده البته آن هم سخنگوی گمرک گفت که اظهارنامه خودرو‌های وارداتی به گمرک ارائه نشده و ما نمی‌توانیم بگوییم که خودرویی آمده است.

قالیباف: گمرک در جایی می‌تواند صحبت کند که کالا وارد محدوده اش بشود . ایشان از این بابت درست گفتند، ولی از این اطلاعی نداشتند که این خودرو‌ها شاید بیشتر از ۳ ساعت تا مرز ما فاصله ندارد تا همان گمرکی که صحبت کردند فاصله‌ای ندارد یک کار کوچکی باقیمانده که این‌ها خیلی سریع وارد می‌شود جای نگرانی نیست.

قالیباف: چرا هر عرضه‌ای روی قیمت اثر کاهنده دارد این قاعده است . ما خودرو تزریق می‌کنیم به بازار و باز هم اثر ندارد البته با فرض ثابت بودن نرخ ارز دارم صحبت می‌کنم آن را دیگر باید بروید سراغ مسئولش. ما در حوزه کاری خودمان عرض کردم در حوزه صنعت خودرو وضعیت را تشریح کردم این وضعیت ما بوده از یک طرف کنترل هزینه‌ها و از طرف دیگر افزایش تولید این‌ها با اعداد و ارقام قابل اثبات است حالا اینکه بازار به هر حال این رشد را شاهد است واقعا شرایط را باید کلان تر دید . در مورد واردات هم مطمئن باشید حتما زودتر از چیزی که گفته شده اتفاق می‌افتد.

محمدرضا نجفی منش در رابطه با دلایل افزایش قیمت خودرو و راهکار کنترل و تعدیل قیمت خودرو، اظهار داشت: قیمت اغلب کالا‌ها در کشورمان متاثر از نرخ ارز است بنابراین وقتی قیمت ارز افزایش می‌یابد قیمت خودرو نیز به عنوان یک کالا افزایش می‌یابد، افزایش اخیر قیمت خودرو نیز کاملا متاثر از نرخ ارز بوده است.

رئیس هیات مدیره انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی کشور در رابطه با تاثیر عرضه خودرو در بورس کالا بر افزایش قیمت، بیان داشت: عرضه خودرو در بورس کالا هیچ تاثیری بر افزایش قیمت خودرو نداشته است بلکه با عرضه خودرو در بورس قیمت خودرو واقعی‌تر می‌شود.

وی بیان داشت: اثرات مثبت عرضه خودرو در بورس کالا زمانی پدیدار می‌شود که عرضه خودرو در بورس کالا به صورت مستمر باشد و خودروسازان همه تولیدات خود را از طریق بورس کالا عرضه کنند و با عرضه مقطعی و نامنظم نمی‌توان نتایج لازم را گرفت.

رئیس هیات مدیره انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی در رابطه با راهکارهای کنترل و کاهش قیمت خودرو گفت: همانطور که اشاره شد دلایل افزایش قیمت خودرو افزایش قیمت ارز است و افزایش قیمت ارز نیز متاثر از افزایش قیمت نقدینگی است.

وی با بیان اینکه طی سال‌های گذشته به شدت حجم نقدینگی افزایش یافته است، اظهار داشت: حجم نقدینگی در زمان دولت احمدی‌نژاد 63 هزار میلیارد تومان بود اما اکنون به 5700 میلیارد تومان رسیده است بنابراین چندین برابر شدن حجم نقدینگی طی این سال‌ها موجب افزایش نرخ ارز و در نتیجه افزایش قیمت مسکن، سکه، خودرو وغیره شده است بنابراین اصلی‌ترین راه‌کنترل یا کاهش قیمت خودرو کنترل حجم نقدینگی است.

رئیس هیات مدیره انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی کشور در پاسخ به این سوال که چرا باوجود افزایش 32 درصدی عرضه خودرو و به صفر رساندن خودروهای ناقص در پارکینگ‌ خودروسازان باز هم شکاف عرضه و تقاضا وجود دارد، گفت: افزایش حجم تقاضای خودرو ناشی از نیاز واقعی نیست بلکه تقاضای خرید خودرو ناشی از فاصله قیمت کارخانه و بازار آزاد وسوداگری است.

نجفی منش اظهار داشت: در حال حاضر خودروهای تولید شرکت سایپا تقاضای زیادی در بازار ندارد و بیشتر تقاضا مربوط به خودروهای تولید شرکت ایران خودرو است زیرا فاصله قیمت کارخانه تا بازار این خودروها بیشتر است بنابراین اگر بتوان فاصله قیمت کارخانه تا بازار را کاهش داد می‌توان امیدوار بود که عرضه و تقاضا نیز متناسب‌تر شود.

وی در رابطه با قیمت ارز بیان داشت: روزانه حجم نقدینگی 5 هزار میلیارد تومان اضافه می‌شود و لذا تا زمانی که افزایش حجم نقدینگی ادامه داشته باشد نمی‌توان انتظار داشت جلوی افزایش قیمت‌ها گرفته شود.

رئیس هیات مدیره انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی کشور در رابطه با تاثیر واردات بر کنترل قیمت خودرو اظهار داشت: این موضوع نیز هیچ تاثیر بر کنترل قیمت‌ها نخواهد داشت. در حال حاضر قیمت یک خودروی وارداتی 10 هزار دلار با ارز 40 هزار تومان 400 میلیون تومان است که اگر هزینه‌های حمل و نقل، گمرک و سود واردکننده و ... را به آن اضافه کنیم قیمت یک خودروی وارداتی 10 هزار دلاری به طور مسلم بیش از قیمت خودروهای تولید داخلی خواهد بود در حالی که انتظار می‌رفت خودرو ارزان قیمت وارد شود تا اقشار کم‌درآمد‌تر بتوانند از مزایای واردات خودرو بهره‌مند شود بنابراین با این وضعیت نمی‌‌توان انتظار داشت که واردات خودرو تاثیری در کاهش قیمت خودرو داشته باشد

ارسال نظر: