کدخبر: 15055

قیمت نان | نان | یارانه نان

قیمت نان در گرو هوشمندسازی یارانه | یارانه نان چیست؟

بر اساس اطلاعات این سامانه تعداد تراکنش‌های مربوط به نان به بیش از ۸.۵میلیون تراکنش روزانه رسیده است و در مجموع تا کنون بیش از ۴.۵میلیون قرص نان با حجم آرد مصرفی بیش از ۶۷۰هزار تن در سامانه ثبت شده است.

مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی در میز اقتصادی اخبار نیمروزی سیما روز گذشته درباره عملکرد اجرای فاز اول طرح هوشمند‌سازی یارانه نان و جزئیات ورود به فاز دوم این طرح توضیح داد.به گزارش تجارت‌نیوز به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، محمد جلال با اشاره به گذشت بیش از ۹۰ روز از شروع اجرای طرح هوشمندسازی یارانه نان و آردت اکید کرد: بیش از ۷۰میلیون کارت بانکی یکتا در این ۹۰ روز خرید نان را از بستر کارتخوان‌های هوشمند انجام داده‌اند. روزانه حدود ۸۲میلیارد تومان خرید نان توسط مردم انجام می‌شود. یعنی به طور متوسط حدود هزار تومان مبلغ سرانه خرید نان هر ایرانی در روز است.

جلال اضافه کرد: این عدد را برای نخستین بار سامانه هوشمند یارانه نان نشان داده است و بر اساس اطلاعات این سامانه تعداد تراکنش‌های مربوط به نان به بیش از ۸.۵میلیون تراکنش روزانه رسیده است و در مجموع تا کنون بیش از ۴.۵میلیون قرص نان با حجم آرد مصرفی بیش از ۶۷۰هزار تن در سامانه ثبت شده است.

وی درباره تغییری که بر مبنای این آمار ایجاد شده هم توضیح داد: بر مبنای اطلاعات کارتخوان‌های سابقی که بعد از شیوع کرونا در نانوایی‌های کشور فراگیر شد، قبل از شروع طرح ۴هزار و ۲۰۰میلیارد تومان در ماه را بابت فروش نان در ماه را نشان می‌داد که این داده‌ها دقت کافی را نداشت و بعضا آلودگی تراکنش وجود داشت که امروز با پالایش تراکنش به عدد فروش ماهانه ۲هزار و ۴۰۰میلیارد تومان در سراسر رسیده‌ایم.

علت کاهش در عدد فروش نان چیست؟

مشاور وزیر اقتصاد درباره علت کاهش در عدد فروش نان را انجام پالایش تراکنش عنوان کرد و افزود: ممکن است از این کارتخوان پیش از اجرای این طرح استفاده‌های دیگری هم می‌شد که این موارد پالایش شد.

محمد جلال با اشاره به افزایش حجم تراکنش‌ها در استان‌های مختلف بعد از اجرای طرح هوشمندسازی یارانه نان، اعلام کرد: تا پیش از اجرای طرح تعداد تراکنش نانوایی‌های ما ۶.۸میلیون تراکنش در روز بود که امروز ۸.۵میلیون تراکنش در روز را داریم که به معنای افزایش ۲۰درصدی خرید الکترونیکی مردم است.

جلال تاکید کرد: تا زمانی که زیرساخت کافی به لحاظ فنی و داده‌ای با دقت قابل قبول در اختیار نداشته باشیم اعمال هر گونه سیاست ممکن است منجر به آسیب به نانوا و مردم شود. لذا این داده‌ها کمک می‌کند تا سیاستگذاری دقیقی در فاز دوم داشته باشیم.

وی درباره علت عدم تجهیز برخی نانوایی‌ها در استان تهران به دستگاه کارتخوان هوشمند گفت: بخشی از تجهیز نانوایی‌ها از حوزه اختیار ما خارج است .چرا که با مصوبه مجلس، نانوایی‌ها باید از ۵ مؤلفه داده‌ای برخوردار باشند تا امکان نصب کارتخوان فراهم باشد و نانوایی‌هایی که هنوز مجهز به دستگاه نشده‌اند ممکن است در یک یا چند مورد از این داده‌ها نقص داشته باشند وگرنه کمبودی برای تجهیز سخت‌افزاری نداریم.

لزوم تجهیز مجتمع‌های نانوایی به تجهیز چند کارتخوان

مشاور وزیر اقتصاد همچنین درباره مجتمع های نانوایی و لزوم تجهیز آنها به چند دستگاه کارتخوان اظهار کرد: سیاست ابلاغی ما این بود که برای مجتمع‌ها بیش از یک کارتخوان داده شود که این موضوع در دستور کار قرار دارد تا سریع‌تر انجام شود.محمد جلال گفت: برآورد ما این است که ۷۲هزار نانوایی کشور تجهیز شده‌اند و ۲۵۰۰ نانوایی به دلیل نقص یکی از ۵ مؤلفه اطلاعاتی هنوز به کارتخوان مجهز نشده‌اند.

جلال درباره لزوم رفع ایرادات طرح در فاز نخست در استان پایلوت یعنی استان زنجان و همچنین عدم تجهیز ۱۵۰۰ نانوایی در استان تهران یادآور شد: در استان زنجان تجهیز نانوایی‌ها به بیش از ۱۰۰ در صد رسیده است اما استان تهران جز استان‌های انتهایی شمولیت طرح بوده که البته در شهر تهران فراگیری تجهیز نانوایی‌ها به کارتخوان بالا است اما در مجموع استان ۱۵۰۰ نانوایی باقی مانده است.وی همچنین اعلام کرد: فاز دوم طرح هوشمندسازی یارانه نان نیز ابتدا در چند استان به صورت پایلوت انجام می‌شود و بعد از رفع ایرادات و شناسایی شرایط و آمادگی سایر استان‌ها به صورت سراسری اجرا خواهد شد.

ارسال نظر: