کدخبر: 3198

چگونه هزینه های حمل و نقل مرسوله را کاهش دهیم؟+8 راهکار بی نظیر

در این مقاله  8 راهکار کاربردی برای کاهش هزینه های حمل و نقل مرسوله اشاره خواهیم کرد.

اگر مجبور به حمل و نقل کالا باشید، حتما تاکنون متوجه هزینه های گزاف این بخش برای شرکت خود شده اید.

با توجه به راهکارهایی اعم از انتخاب بهترین شیوه حمل و نقل، افزایش اطلاعات خود در زمینه انتقال بار در زنجیره تدارکات و مواردی که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد، می توانید هزینه های این بخش را کاهش دهید.این مطلب می تواند برای افرادی که به دنبال واردات کالا هستند بسیار مفید باشد. با ماهمراه باشید. 

8 نکته راهبردی

در ادامه به این 8 نکته راهبردی اشاره خواهیم کرد.

1. در ارسال مرسوله عجله نکنید

چه در حوزه حمل و نقل بین المللی و چه در حوزه حمل و نقل داخلی مشغول به کار باشید، حتما باید تحقیقات لازم را انجام داده و بهترین مورد را انتخاب کنید. باید بهترین و به صرفه ترین شیوه ارسال بار را شناسایی کنید.

بهتر است که این سئوال را از خود بپرسید: در حال حاضر چه روندی در بازار حمل و نقل حکم فرما است؟ چرا باید از وضعیت فعلی بازار مطلع باشید؟

حتما باید مطمئن شوید که تامین کننده لوژستیکی محصولات از اخبار فعلی و آتی بازار اطلاع دارد؛ از جمله افزایش نرخ کلی {GRI} یا تغییراتی که به طور غیرمنتظره به وقوع خواهند پیوست.

به طور مثال، میزان حمل و نقل مرسوله در بعضی از مواقع سال، مانند پیش از شروع سال نو چینی، به اوج خود می رسد.

در این دوران تمام متصدیان حمل و نقل با حداکثر ظرفیت خود فعالیت می کنند چرا که بیشتر واردکنندگان تلاش می کنند تا پیش از شروع تعطیلات طولانی در این کشور، کالاهای خود را وارد کنند.

بنابراین، نتیجه می گیریم که باید از وقایع ایجاد شده در بازار آگاه باشید؛ از مدیریت و کنترل میزان تولید محصولات پیش از شروع اوج تقاضا غافل نشوید و زمانی اقدام به ارسال بار کنید که هزینه ها پایین هستند. به این صورت، مبلغ قابل توجهی صرفه جویی خواهد شد.

تعجیل در حمل و نقل کالا

 

2. افزایش میزان بار

هر چقدر که تعداد بیشتری جعبه یا محصول در کانتینر قرار دهید، مبلغ کمتری پرداخت خواهید کرد. متصدیان حمل و نقل دریایی به ازای انتقال یک کانتینر از نقطه الف به نقطه ب هزینه دریافت می کنند.

از آن جایی که شما به ازای هر کانتینر هزینه پرداخت می کنید، بهتر است که از تمام ظرفیت آن استفاده کنید. تفاوت میان هزینه های دو کانتینر 20 و 40 فوتی یا 40HQ زیاد نیست.

اگر به جای استفاده از کانتینر 20 فوتی از یک کانتینر 40HQ استفاده کنید، قدم بزرگی در صرفه جویی در هزینه های ارسال بار برداشته اید؛ چرا که با پرداخت اندکی مبلغ بیشتر می توانید دو برابر محصول در کانتینر قرار دهید.

بیشتر از کانتینرهای 20، 40 و 40HQ و 45HQ در صنعت حمل و نقل کالا استفاده می شود. در قسمت زیر به متر مکعب حجم حمل و نقل بار {CBM} در هر کدام از کانتینرها اشاره کرده ایم.

کانتینر 20 فوتی: 27 CBM

کانتینر 40 فوتی: 57 CBM

کانتینر 40HQ: 67 CBM

کانتینر 45HQ: 78 CBM

 

3. شیوه “تحویل کالا در عرشه کشتی” را برای خرید انتخاب کنید

زمانی که کالایی را به شیوه “تحویل بر روی عرشه در کشور مبدا” {FOB} خریداری می کنید، امکان مدیریت هزینه های ارسال فراهم می شود. علاوه بر این، می توانید نرخ های بهتر را برای ارسال انتخاب کنید.

اگر شیوه CIF را انتخاب کنید، هزینه، بیمه  کرایه حمل و نقل تا مقصد بر عهده فروشنده می باشد. چنانچه فروشنده مسئولیت پرداخت هزینه ارسال مرسوله را بر عهده داشته باشد، مسلما این هزینه را به قیمت اصلی کالا اضافه خواهد کرد.

از این رو، بهتر است که کالا را به شیوه FOB خریداری کنید.

شیوه FOB در حمل و نقل

 

4. انتخاب شیوه مناسب حمل و نقل

اگر لازم شود، می توانید از گزینه ترکیبی برای ارسال مرسوله استفاده کنید. ثابت شده است که حمل و نقل ترکیبی دریایی، هوایی و زمینی نه تنها در زمان صرفه جویی می کند، بلکه منجر به کاهش هزینه های ارسال نیز می شود.

ممکن است حمل و نقل های بین المللی بسیار پیچیده شده یا این که تنها لازم باشد که مرسوله از نقطه الف به نقطه ب ارسال شود. از همین رو، باید شیوه ای را برای حمل و نقل کالا انتخاب کنید که هزینه پرداختی و زمان ارسال را کاهش دهد.

از جمله شایع ترین شیوه های ارسال مرسوله می توان به حمل بار هوایی،  حمل بار دریایی،  زمینی و ریلی اشاره کرد.

توصیه می شود که درباره هر کدام از این شیوه ها با همکار لوژستیکی خود مشورت کنید تا با پرداخت کم ترین هزینه، موفق به حمل و نقل بار شوید.

متخصصین ما در گروه تجاری ققنوس با تجربه سال ها فعالیت در این حوزه می توانند در این زمینه شما را یاری کرده و بهترین و به صرفه ترین شیوه حمل و نقل را انتخاب کنند.

بارنامه هوایی و بارنامه دریایی چه تفاوتی با هم دارند؟

این دو بارنامه مشابه یک دیگر هستند اما هر کدام برای حوزه مختلفی صادر می شوند و نباید مثلا به جای صدور بارنامه هوایی، بارنامه دریایی صادر شود.

هر دو سند برای صادرات بین المللی الزامی هستند و نوعی قرارداد قانونی میان فرستنده کالا و متصدی حمل و نقل می باشند می شوند.

در هر دو اطلاعاتی درباره کالاها، نحوه بارگیری و مقصد آن ها ذکر شده است.

البته، این دو بارنامه با یک دیگر تفاوت های اندکی نیز دارند:

بارنامه دریایی درواقع سند مالکیت کالاها می باشد. رسید کالاها محسوب می شود که از سوی شرکت حمل و نقل صادر شده و توافق می شود که مرسوله در مقصد تنها به فرد گیرنده تحویل داده شود.

اما از طرف دیگر، بارنامه هوایی رسید کالاها محسوب می شود که از سوی متصدی حمل و نقل یا نماینده صادر شده و اطلاعات منطقه ای که باید تحویل انجام شود، در آن ذکر شده است. در جدول پایین به دیگر تفاوت های موجود اشاره می کنیم.

بارنامه هوایی {AWB} چه کاربردهایی دارد؟

از جمله اهداف صدور بارنامه هوایی می توان به این موارد اشاره کرد:

  • شاهدی مبنی بر دریافت مرسوله توسط خط هوایی.
  • ذکر اطلاعات ارتباطی میان طرفین.
  • قرارداد مرسوله که میان فرستنده و متصدی حمل و نقل وجود دارد.
  • سند پرواز.
  • اظهارنامه گمرک.
  • ذکر توضیحات کالا.
  • راهنمای برداشت و ارسال مرسوله ها.
  • امکان رهگیری مرسوله.

5. تلفیق مرسوله در هنگام حمل و نقل

یکی دیگر از راهکارهای مفید برای صرفه جویی در هزینه های حمل و نقل، تلفیق مرسوله می باشد.

اگر از هر فروشنده تنها چندین عدد کالا خریداری کرده اید و هر کدام از این سفارش ها به اندازه ای نیست که تمام ظرفیت کانتینر را تکمیل کند، در این شرایط اهمیت “تلفیق کردن مرسوله” پر رنگ خواهد شد.

ارائه کننده لوژستیکی که با وی همکاری می کنید در تمام بنادر مبدا می تواند کالاهای خریداری شده را با کالاهای دیگر خریداران در یک کانتینر قرار دهد تا تمام ظرفیت کانتینر تکمیل شود.

با انجام این کار، دیگر نیازی به ارسال مرسوله به شیوه LCL {در مورد 6 به بالا بودن هزینه ارسال کالا به شیوه LCL اشاره کرده ایم} نخواهد بود.

گاهی اوقات، توصیه می شود که از یکی از فروشندگان درخواست کرده تا کالاهای خریداری شده را به موقعیتی ارسال کند که بیشتر حجم کالاها در آن جا قرار دارد؛ سپس می توانید تمام کالاها را با هم تلفیق کنید.

با وجود این که با این کار مجبور به پرداخت هزینه های اضافه بابت ارسال کالاها با کامیون هستید، اما در عوض مقدار قابل توجهی در هزینه های حمل و نقل دریایی صرفه جویی خواهید کرد زیرا دیگر نیازی به ارسال مرسوله به شیوه LCL نخواهد بود.

6. ارسال مرسوله به شیوه FCL و خودداری از ارسال به شیوه LCL

گاهی اوقات هیچ راهی برای خودداری از ارسال مرسوله به شیوه LCL وجود ندارد. معمولا در شرایطی مرسوله به این شیوه ارسال می شود که میزان کالاهای موجود برای تکمیل ظرفیت کانتینر کافی نباشد.

در ارسال به شیوه LCL باید کالاهای خود را در کنار مرسوله های دیگر وارد کنندگان قرار دهید؛ از این رو، هزینه های افزوده در این شیوه بیشتر خواهد شد زیرا کانتینر باید به ایستگاه حمل و نقل {CFS} ارسال شده تا مرسوله ها تفکیک شوند.

حتما در این زمینه با همکار لوژستیکی خود مشورت کنید. با توجه به حجم مرسوله ارسالی، برای کاهش هزینه های ارسال مرسوله به صورت دریایی باید یکی از دو شیوه LCL یا FCL را انتخاب کرد.

 

7. فعالیت با همکار لجستیکی قابل اعتماد در هنگام حمل و نقل کالا

آیا همکار لوژستیکی فعلی تان که با او همکاری می کنید، برای انتقال مرسوله ها با بهترین قیمت ممکن با شرکت های کامیونی، حمل و نقل هوایی و خطوط دریایی مذاکره می کند؟

آیا او در این زمینه چندین قرارداد امضا کرده است؟ اگر وی با بیش از یک متصدی در زمینه ارسال کالا در ارتباط باشد، در بیشتر موارد می توانید مرسوله را با بهترین هزینه های ممکن به مقصد ارسال کنید.

یکی دیگر از مزایای همکاری با چندین متصدی حمل و نقل، پیدا کردن بهترین گزینه جایگزین برای ارسال مرسوله می باشد.

فعالیت با همکار لوژستیکی قابل اعتماد

 

8. فعالیت با همکاران لجستیکی که باعث ایجاد شفافیت در زنجیره انتقال کالا شوند

هدف از ایجاد شفافیت در زنجیره انتقال کالا، افزایش کارایی و کاهش زمان ارسال می باشد.

 اگر در تمام مراحل حمل و نقل، از نقطه ای که کالا در دست سازنده است تا زمانی که به دست مشتری می رسد، شفافیت وجود داشته باشد، خیلی سریع تر می توانید نسبت به مشکلات به وجود آمده واکنش نشان دهید.

از این رو، در آینده در سرمایه و زمان صرفه جویی خواهد شد.

کلام آخر؛ حمل و نقل

با توجه به 8 نکته راهبردی گفته شده می توانید هزینه های ارسال مرسوله را به مقدار قابل توجهی کاهش دهید.

فراموش نکنید که با همکاری با شریک لوژستیکی می توانید حتی مقدار بیشتری نیز صرفه جویی کنید زیرا این افراد و شرکت ها از تمام نکات و موانع موجود در این زمینه اطلاع دارند.

ارسال نظر: