کدخبر: 1004

ما گوش نمی‌دهیم، هیچکس هم به ما گوش نمی‌دهد و این حقیقت تلخ، محصول عصر تکنولوژی‌ست!

کیت مورفی در کتاب حواست نیست به بررسی این نکته می‌پردازد که چرا با وجود زندگی در جهانی که فناوری امکان برقراری ارتباطات لحظه‌ای و پیوسته را فراهم می‌آورد، باز هم ما مشکلات ارتباطی داریم! او حین ریشه‌یابی مشکل بشر امروزی در مهارت شنیدن، راهکارهای مفیدی جهت ارتباط گفتاری بهتر با اطرافیان‌مان ارائه می‌دهد. این کتاب نامزد جایزه کتاب غیرداستانی گودریدز سال ۲۰۲۰ شده است.

آخرین‌باری که به کسی گوش سپرده‌اید، چه زمانی بوده است؟ حقیقتاً گوش سپردن! نه اینکه مطالبی که خود در نظر داشته‌اید را عنوان کنید، یا درحال فکر کردن باشید یا حواستان به موبایلتان باشد و یا اینکه میان سخنان گوینده، پا برهنه بدوید تا نظر خود را در مورد موضوع ابراز کنید. واپسین‌باری که کسی به شما گوش سپرده، چه زمانی بوده است؟ آیا مخاطب ملتفتِ جانِ کلام شما بود؟ آیا پاسخ‌هایش به گونه‌ای بود که حس کنید کاملاً فهمیده می‌شوید؟

اگر پاسخ‌های مأیوس کننده‌ای به پرسش‌های بالا داشتید، کیت مورفی (Kate Murphy) به شما می‌گوید که این امر، تنها مشکل شما نیست؛ بلکه دغدغه امروزی بشر است که افراد به علت عجول شدن و نتیجه‌طلبی، شنیدن حرف‌های دیگران برایش تقریبا غیرقابل تحمل است.

4

شما می‌توانید برای دسترسی سریع و دانلود کتاب حواست نیست به سایت و یا اپلیکیشن کتابراه، مراجعه نمایید. پلتفرم جامع کتابراه امکان دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی را برای شما فراهم می‌کند.

با خواندن کتاب حواست نیست (You're Not Listening) در خواهید یافت، شنیدن، امری فراتر از صرفاً گوش کردن به کلام دیگری‌ است. گوش فرا دادن، نقطه‌ی عطف نظر کردن به حال سخنگو نیز هست؛ زمانی که کلام را بر لب می‌آورد و اینکه با توجه به مضمون سخن، چه حرکاتی از خود نشان می‌دهد و در نهایت، آنچه که می‌گوید چه تأثیری بر دل و جان شما می‌گذارد. درواقع اگر فقط هنگامی که شخص لب به سخن می‌گشاید، شما سکوت کنید، به او گوش نسپرده‌اید. بلکه کاملاً برخلاف این باید رفتار کنید، عیار یک شنونده‌ی فهیم با پاسخ‌هایی که ابراز می‌کند، سنجیده می‌شود. اینکه جان کلام سخنگو را تا چه حد درمی‌یابید و به این دریافتن، اشاره می‌کنید و درعین‌حال، اظهارنظرهای خود را نیز متبلور می‌سازید. اگر با تأمل و فکورانه به دیگران گوش سپارید، فهم شما از انسان‌ها و حتی جهان اطرافتان تغییر خواهد کرد و قطعاً تجربه‌ی زندگی شما در جهان هستی غنی‌تر ‌شده و از هستی خود درک و دریافت ژرف‌تری پیدا خواهید کرد. حکمت و خرد این‌چنین است که از دل روابط معنادار نمایان شده و می‌شکفد.

شنیدن زحمت دارد. فهم یکدیگر و صمیمیت یاد گرفتنی‌‌ست. مواقعی که افراد می‌گویند «الان نمی‌توانم صحبت کنم.» منظورشان این است که «الان نمی‌توانم به تو گوش کنم.» و گویی برای بسیاری از آنان، این مجال هرگز دست نمی‌دهد.

نکوداشت‌های کتاب حواست نیست:

- اگر شما هم مانند بسیاری از مردم نمی‌توانید گوش دهید اما می‌خواهید شنیده شوید، کتاب خارق‌العاده این روزنامه‌نگار برای شماست! (آدام گرانت، نویسنده پرفروش نیویورک تایمز)

- یک کتاب ضروری برای تمامی اعصار و تمامی انسان‌ها (لوری گاتلیب)

- هنر گوش دادن در واقع هنر انسان بودن است. (روزنامه گاردین)

خواندن کتاب حواست نیست به چه کسانی پیشنهاد می‌شود؟

تمامی علاقمندان کتاب‌های روانشناسی ارتباطی و دوستداران مطالب مهارت‌های گفتگو را به خواندن این اثر دعوت می‌کنیم.

هم‌اکنون با مراجعه و عضویت در اپلیکیشن کتابراه، هزاران کتاب رایگان را مطالعه نمایید. همچنین برای خرید کتاب و دانلود آن به صورت قانونی از تخفیفات ویژه مناسبتی و آخر هفته با کتابراه بهرمند شوید و به جمع بیش از سه و نیم میلیون کاربر اپلیکیشن کتابراه بپیوندید.

6

در بخشی از کتاب حواست نیست می‌خوانیم:

در گذشته مردم در اوقات بیکاری یا لحظات دلواپسی و تأمل، فوری به‌سراغ پاکت سیگارشان می‌رفتند. آنان هنگام نگرانی بر سر یک مشکل، خوردن قهوه، انتظارکشیدن برای یک دوست، رانندگی، پرسه‌زنی در میهمانی‌ها و یا پس از رابطه‌ی زناشویی، فوراً سیگاری روشن می‌کردند. اما امروزه، دقیقاً در همان موقعیت‌ها، مردم بی‌اختیار به سراغ موبایلشان می‌روند. درست شبیه‌به سیگاری‌هایی که آشفته‌خاطر به پاکت سیگارشان ضربه می‌زنند تا سیگاری از آن داخل بیرون بیاورند؛ افراد بدون موبایلشان آشفته و عصبی می‌شوند. در واقع متخصصان حوزه‌ی سلامت و درمان بر این باور هستند پیامد منفی رفتاری، روانی و عصبی ناشی از وابستگی به موبایل و غیره، دقیقاً به‌مثابه پیامدهای سوء‌مصرف موادمخدر است.

درحالی‌که تلفن‌های هوشمند امکان گپ و گفت‌های عمیق را برای ما به‌حداقل رسانده‌اند، به‌نظر می‌رسد هرچیز دیگری جز این مورد را در اختیار ما قرار می‌دهند: رسانه‌های جمعی، اخبار، نقشه‌ها، دستورپخت غذاها، ویدیوها، موسیقی و فیلم‌ها، فایل‌های شنیداری و حتی هرزه‌نگاری‌ها؛ اگر به آن‌ها گرایش داشته باشیم. اما در تحلیل نهایی هیچ‌یک از این‌ها برای به‌زیستی ما و نیز خرسندی خاطر ما به اندازه‌ی ارتباط مستقیم با یک هم‌نوع مفید نیستند. بااین‌همه ما چونان یک معتاد، در هر فراغتی به‌سمت گوشی‌های همراه خود سُر می‌خوریم.

 

ارسال نظر: