اخبارحوادث|اتفاق عجیب| مرده ای که بعد از سال ها زنده شد
اتفاق عجیب| مرده ای که بعد از سال ها زنده شد
حجتالله محرابی وقتی به خانه برمیگردد با قبری مواجه میشود که نام خودش بر روی آن است.
میثم غلامی کارگردان مستند «در جستجوی یک سرباز» بیان کرد که این اثر روایتگر داستان رزمندهای است که به خاک سپرده میشود اما بعد از مدتی زنده به خانه بازمیگردد.
میثم غلامی کارگردان مستند «در جستجوی یک سرباز» همزمان با حضور این مستند در پانزدهمین جشنواره «سینماحقیقت»، درباره آن توضیح داد: این مستند روایت یک اتفاق عجیب و غریب در استان لرستان، شهرستان دلفان، روستای ظفرآباد است. در این روستا شخصی به نام حجتالله محرابی عازم جبهه و در عملیات مرصاد مفقود میشود.
دوستان او فکر میکنند او به شهادت رسیده و به خانوادهاش اعلام میکنند. خانواده بهدنبال فرزند شهید خود به معراج شهدا میروند اما اثری از او پیدا نمیکنند. در نهایت جنازهای را به روستا میآورند و به نام حجتالله دفن میکنند. دو سال بعد از خاکسپاری، رادیو لرستان اعلام میکند که حجتالله محرابی ظفرآبادی از چنگال رژیم بعث عراق آزاد شده است. قصه مستند ما از اینجا شکل میگیرد.
وی افزود: حجتالله محرابی وقتی به خانه برمیگردد با قبری مواجه میشود که نام خودش بر روی آن است. او با ۳۰ سال تأخیر تصمیم میگیرد صاحب اصلی قبر را پیدا کند. در این ۳۰ سال حتی کار رسانهای هم درباره این شهید صورت نگرفته و بهعنوان کارگردان در بخشی از مستند از یکی از رسانههای محلی پیگیر این مسئله میشوم که آیا در این سالها کار رسانهای درباره این شهید صورت گرفته است یا خیر؟ هیچکس بهدنبال یافتن هویت واقعی شهید مدفون در این مزار نبوده، هیچکس گویی چنین دغدغهای نداشته است.
کارگردان این مستند ادامه داد: در این مستند از خانواده محرابی این سوال را مطرح کردم که در این چند سال آیا فکر کردهاید که این شهید چه کسی است اما همه سکوت میکنند. در نوبت دوم که این سوال را مطرح میکنم هم هر کدام جوابهایی میدهند که جواب اصلی سوال من نیست. در سکانس دیگری حجت را با خانواده شهید گمنامی مواجه میکنم تا شاید بعد از سی و چند سال متوجه زجر و سختی این خانوادهها بشود و به خاطر آنها هم شده پیگیر یافتن هویت واقعی این شهید شود.
غلامی در ادامه درباره دلایل تحویل جنازه اشتباهی از سوی خانواده محرابی توضیح داد: این اتفاق دو دلیل داشته است. اول اینکه آنها شک و شبهه داشتهاند و نسبت به شهادت حجت یقین نداشتند. دومین نکته هم این است که مسئولان وقت معراج، به راحتی پیکر را تحویل دادهاند و برای رسیدن به قطعیت نسبت آنها سختگیری نکردهاند. در بخشی از مستند شاهد روایت افراد از اشتباه خود در مواجهه با پیکر شهید خود هستیم.
وی افزود: ما از دو طریق میتوانستیم به هویت واقعی این شهید پی ببریم. یکی به دست آوردن اطلاعات آماری که نیاز به یک عملیات محرمانه داشت. در قالب یک تیم چهارنفره تا جایی پیش رفتیم و توانستیم بخشی از اطلاعات را بهدست بیاوریم. از بیش از هزار و دویست شهید عملیات مرصاد، با فیلترهای مختلف به یک فهرست ۴۷ نفره رسیدیم.
بعد از آن فهمیدیم این آمار به روز نشده است. با اطلاعات آماری بیشتر شاید به فهرست ۳۰ نفره هم میرسیدیم اما سوال اصلی این است که وقتی ما تا این مرحله پیش رفتهایم آیا مسئولان مربوطه نمیتوانستند در ادامه مسیر همکاری کنند و با آزمایش دیانای و یا هر مسیر دیگری به یافتن هویت این شهید کمک کنند؟ این درد من بهعنوان یک دهه هفتادی است که جنگ را ندیدهام اما نسبت به این موقعیت احساس درد میکنم!