مسکن ملی/مسکن مهر/مسکن ارزان
متقاضیان مسکن ملی فرصت را از دست ندهند | مراحل ثبت نام مسکن ملی
به نقل از وزارت راه و شهرسازی، برای بسیاری از کاربران و متقاضیان دریافت مسکن ، سوالات احتمالی جهت ثبت نام در سامانه ثمن (سامانه قانون جهش تولید مسکن و یا نهضت ملی مسکن ) ایجاد شده که پاسخ آنها در ادامه میآید.
مراحل ثبتنام در سامانه ثمن (سامانه طرح جهش تولید مسکن یا نهضت ملی مسکن) چندان پیچیده نیست و متقاضیان در صورت آماده بودن مدارک لازم، می توانند با صرف کمی زمان ثبت نام را به انجام برسانند.
با آغاز به کار دولت سیزدهم و در راستای اجرای شعار مسکنی این دولت، وزارت راه و شهرسازی به عنوان متولی اجرای این طرح، سامانهای برای ثبت نام جدید از متقاضیان راه اندازی کرده و شرایط ثبت نام کنندگان در آن درج شده است.
رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی نیز در سفر جمعه گذشته هیئت دولت به استان اردبیل اعلام کرد: طرح نهضت ملی مسکن ایرادات مسکن مهر را نداشته و متقاضی محور است و قرار است بر اساس میزان تقاضا، واحد مسکونی ساخته شود.
بنا بر اعلام محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی پایش همزمان با ثبتنام و در مراحل مختلف انجام میشود. بعد از پایش اولیه و احراز شرایط، پذیرفتهشدگان برای مراحل دیگر پایش به ادارات کل راه و شهرسازی استان برای بررسی سابقه ۵ سال سکونت معرفی میشوند و در نهایت با تأیید نهایی، برای دریافت تسهیلات و همچنین باز کردن حساب مسدودی به نام خود نزد بانک تسهیلات دهنده معرفی خواهند شد.
شرایط جدید متقاضیان در سامانه طرحهای جامع حمایتی مسکن وزارت راه و شهرسازی طی اطلاعیه شماره ۲ بارگذاری شده که به شرح زیر است.
نشانی ثبتنام طرح جهش تولید مسکن
متقاضیان برای ثبتنام در طرح جهش تولید مسکن باید به سامانه saman.mrud.ir مراجعه و نسبت به ثبتنام اقدام کنند. امکان ثبتنام از هر مکانی و وسیلهای به به اینترنت متصل باشد، فراهم است. ثبت نام از روز چهارشنبه ۲۸ مهرماه آغاز شده است و تا ۲۸ آبان ادامه دارد.
شرایط احراز شرایط متقاضیان مسکن ملی
همچنین احراز شرایط متقاضیان بر اساس ماده ۱ آئیننامه اجرایی قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن انجام میشود. بر اساس آئیننامه اجرایی قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن، افراد باید شرایط زیر را دارا باشند:
- متقاضی و افراد تحت تکفل، فاقد زمین مسکونی یا واحد مسکونی از اول فرودین ۱۳۸۴ بوده و از تاریخ ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ از هیچیک از امکانات نهادهای عمومی غیردولتی مربوط به تأمین مسکن شامل زمین، واحد مسکونی و یا تسهیلات یارانهای خرید و یا ساخت واحد مسکونی استفاده نکرده باشد. به عبارتی سبز بودن فرم ‹‹ج›› در استعلام از سامانه مربوطه (موضوع ماده یک آئیننامه اجرایی قانون ساماندهی عرضه و تأمین مسکن)
- متقاضی متأهل و یا سرپرست خانوار باشد
- زنان خودسرپرست مشروط به داشتن حداقل ۳۵ سال سن حائز شرایط برای ثبتنام هستند. متقاضیان زن متأهل میتوانند با ارائه تعهدنامه محضری از طرف همسر، مبنی بر پذیرش شرط واگذاری به همسر و به شرط تکمیل اطلاعات فرم ج به نام متقاضی و همسر با احراز سایر شرایط قانونی مندرج در شیوهنامه از مزایا و امکانات این برنامه برخوردار شوند.
- دارای حداقل ۵ سال سابقه سکونت در پنج سال اخیر در شهر مورد تقاضا یا در صورت تقاضای دریافت مسکن در شهرهای جدید، سایبقه سکونت در شهر مادر
- عدم دریافت تسهیلات ساخت یا خرید مسکن از سیستم بانکی از ابتدای سال ۱۳۸۴ تا کنون
- همچنین متقاضیان واجدان شرایط تأیید شده در سامانه باید برای استفاده از واحدهای مسکونی این برنامه حائز این شرایط نیز باشند: نداشتن منع قانونی برای دریافت تسهیلات بانکی (نظیر چک برگشتی، تسهیلات معوقه و …) و توانایی تأمین هزینه ساخت مسکن مازاد بر تسهیلات بانکی بر اساس قیمت تمامشده طی مراحل ساخت
مدارک موردنیاز برای ثبتنام متقاضیان در سامانه ثمن
۱. بارگذاری تصویر کارت ملی متقاضی
۲. بارگذاری تصویر شناسنامه متقاضی و و افراد تحت تکفل
۳. بارگذاری تصویر گواهی سرپرستی در صورت ضرورت
۴. بارگذاری تصویر سند مالکیت برای متقاضیان دارای زمین
بارگذاری تصویر گواهی سابقه سکونت در شهر محل تقاضا در ۵ سال اخیر به شرح موارد زیر:
۱. گواهی تحصیل فرزندان
۲. مدارک مربوط به محل تولد متقاضی یا همسر یا فرزندان
۳. جواز کسب شاغلان صنوف برای متقاضی یا همسر
۴. سابقه پرداخت بیمه برای متقاضی یا همسر
۴. گواهی اشتغال به کار از دوایر دولتی برای متقاضی یا همسر
۵. گواهی مبنی بر پرداخت مستمری بگیران و بازنشستگان)
مراحل پایش و اطلاعرسانی متقاضیان ثبتنام مسکن در طرح جهش تولید مسکن
متقاضی پس از ثبتنام نهایی و میتواند وضعیت تمامی مراحل کار خود را از طریق بخش «مشاهده و پیگیری درخواست» در سامانه طرحهای حمایتی مسکن وزارت راه و شهرسازی به آدرس tem.mrud.ir پیگیری کند.
بررسی عدم دریافت زمین، مسکن و تسهیلات یارانهای توسط متقاضی از طریق سامانه فرم «ج» وزارت راه و شهرسازی انجام میشود. همچنین، بررسی سابقه مالکیت از طریق سیستم ثبت اسناد و سامانه تسهیلات شبکه بانکی انجام میشود.