کدخبر: 4813

۴۵۰ میلیارد تومان جریمه در روزهای کرونایی|پول جریمه ها در کجا می‌رود؟

در مدت زمان شیوع کرونا محدودیت های ترددهای شهری و بین شهری با جریمه‌هایی همراه بود که مجموع جریمه های واریز شده به خزانه ۴۵۰ میلیارد تومان است

 

 

سردار سید کمال هادیانفر صبح امروز در نشست خبری با بیان اینکه حدود ۵۰ درصد مردم کشورمان دارای وسیله نقلیه هستند، اظهار کرد: پنج هزار و ۲۰۰ نقطه حادثه‌خیز در کشور وجود دارد که سه هزار و ۲۰۰ نقطه مربوط به جاده و مابقی مربوط به شهرها است، ۴۲ درصد تصادفات در نقاط حادثه‌خیز روی می‌دهد.

رئیس پلیس با بیان اینکه نزدیک ۸۰ درصد راه‌های کشور دوطرفه است، به کمبود مراکز ترومای تصادفات اشاره و بیان کرد: در هفت ماه نخست سال، ۷۱۳ هزار فقره تصادف خسارتی در کشور روی داده است.

وی با بیان اینکه ۳۸ درصد تصادفات مربوط به عدم توجه به جلو است، گفت: بر اساس آمار پزشکی قانونی، در نیمه نخست امسال ۹۲۴ نفر معادل ۱۱ درصد از جان‌باختگان، در نقاط حادثه‌خیز جان خود را از دست داده‌اند.

این مقام انتظامی یادآور شد: ۲۵۰ نفر از متوفیان سوانح رانندگی در نیمه نخست سال جاری مربوط به خودروهای شوتی و حامل کالای قاچاق بودند، به طور مثال در یک پژو تا ۱۴ نفر را جا می‌دهند و در زمان حادثه، این خودروها به میزان یک اتوبوس کشته می‌دهند.

هادیانفر افزود: ۱۴۶ هزار و ۶۱۰ نفر در تصادفات نیمه نخست سال ۹۹ مصدوم شدند که این رقم در نیمه نخست سال جاری به ۱۵۹ هزار و ۹۲۴ نفر افزایش پیدا کرده است.

رئیس پلیس راهور با اشاره به دلایل افزایش تصادفات در سال جاری، تصریح کرد: عدم سفر در کرونا و به تبع آن افزایش میزان سفر پس از پایان محدودیت، اعمال محدودیت‌ها و تلاش برای سفر از طریق راه‌های فرعی و سفر در شب به دلیل ترس از جریمه توسط رانندگانی که شب‌رو نبودند، منجر به افزایش تصادفات در سال جاری شد.

وی با بیان اینکه ۵۱ درصد متوفی‌های سوانح رانندگی در دم جان‌ خود را از دست می‌دهند، گفت: در نیمه نخست سال آمار جان‌باختگان سوانح رانندگی نیز متاسفانه افزایشی بود.

این مقام انتظامی در تشریح روند تصادفات فوتی در نیمه نخست امسال، یادآور شد: در تصادفات فوتی‌های نیمه نخست سال جاری، ۲۲ درصد متوفی‌ها راننده، ۳۳ درصد سرنشین، ۲۶ درصد راکبان موتورسیکلت و ۱۹ درصد عابرپیاده بودند.

هادیانفر با تأکید بر اینکه قانون صراحت دارد که تمام درآمد حاصل از جریمه به خزانه دولت واریز شود و هیچ سهمی به افسران و پرسنل راهور بابت اعمال جریمه تعلق نمی‌گیرد، یادآور شد: در قانون روشن آمده که ۳۰ درصد از محل جرائم راهنمایی و رانندگی برای ایمن‌سازی، نصب تجهیزات به شهرداری‌ها، ۳۰ درصد برای ایمن‌سازی و اصلاح نقاط حادثه‌خیز به وزارت راه تعلق گیرد.

وی افزود: ۲۰ درصد نیز باید به صندوق تأمین خساراتهای بدنه بیمه تعلق گیرد یعنی اگر کسی در تصادفات فوت کرد یا مجروح شد و فرد مقصر شناخته نشد، دیه از بیت المال و این صندوق به آن فرد تعلق گیرد، در قانون آمده که به منظور تامین تجهیزات رسیدگی به تصادفات و مدیریت ترافیک ۱۵ درصد و برای توسعه فرهنگ‌ و آموزش ترافیک پنج درصد از جرائم باید به پلیس راهور اختصاص پیدا کند و قاعدتاً قراردادهایی که با صدا و سیما برای فرهنگ ترافیک منعقد می‌شود از این‌ محل پنج درصد است.

رییس پلیس راهور با بیان اینکه تقریبا سالی چهار تا پنج هزار میلیارد بابت جرائم رانندگی به حساب خزانه واریز می‌شود، تصریح کرد: شماره حسابی که بابت اعمال جریمه در دست‌افزارهای پلیس وجود دارد، مستقیم مربوط به دولت است.

این مقام انتظامی متذکر شد: در سال ۹۲، ۵۲ درصد، سال ۹۳، ۴۹ درصد، سال ۹۴، ۱۷ درصد، سال ۹۵، ۳۳ درصد، سال ۹۶، ۱۵ درصد، سال ۹۷ و ۹۸ هر‌ کدام ۱۱ درصد از جرائم وصول شده به حساب ار‌گان‌های مذکور، بابت سهمشان واریز شده است.

وی تاکید کرد: ۳ بار با وزارت کشور مکاتبه کردیم و گفتیم که تردد شبانه در این مقطع اثرگذار نیست و خواستیم لغو شود اما استدلال این است که کشته‌های کرونا به زیر ۱۰۰ نفر برسد، نزدیک ۴۵۰ میلیارد تومان بابت نقض تمام محدودیت‌ها، قرنطینه‌ها و تردد شبانه در ایام کرونا به حساب دولت واریز شده و اصلاً به پلیس تعلق پیدا نکرد.

به گفته هادیانفر، ۶۸ میلیون وسیله نقلیه در هفت ماهه جریمه شدند که حدود ۱۲ درصد نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده و از جمع کل جریمه‌ها، تقریباً به ۸۶ درصد دارندگان وسیله نقلیه پیامک زده شده است.

این مقام انتظامی متذکر شد: به خودروهایی که بیش از یک میلیون خلافی داشتند دو بار پیامک زده و فرصت یک ماهه برای پرداخت خلافی دادیم البته خودروهای دارای خلافی بیش از ۳ میلیون نیز مشمول توقیف هستند.

ارسال نظر: