قیمت دلار /نرخ دلار/قیمت یورو
افزایش قیمت دلار در راه است/ دلار چقدر می شود؟
رسیدن قیمت دلار به مقاومت ۲۷ هزار و ۸۰۰ تومانی، انتظارات جدیدی را برای معاملهگران ارزی ایجاد کرده است.
در آخرین روز هفته قیمت دلار ۱۵۰ تومان رشد کرد و به بهای ۲۷ هزار و ۸۰۰ تومان رسید. این اتفاق موجب شد برخی از تحلیلگران فنی احتمال عبور قیمت دلار از مرز ۲۸ هزار تومانی را مطرح کنند.
رسیدن قیمت دلار به مقاومت ۲۷ هزار و ۸۰۰ تومانی، انتظارات جدیدی را برای معاملهگران ارزی ایجاد کرده است. در آخرین روز هفته قیمت دلار ۱۵۰ تومان رشد کرد و به بهای ۲۷ هزار و ۸۰۰ تومان رسید. این اتفاق موجب شد برخی از تحلیلگران فنی احتمال عبور اسکناس آمریکایی از مرز ۲۸ هزار تومانی را مطرح کنند. آنها باور دارند حتی قیمت دلار ممکن است به سوی مقاومت ۲۸ هزار و ۳۰۰ تومان برود.
اسکناس آمریکایی یک بار در سال جاری تا محدوده ۲۸ هزار و ۳۰۰ تومانی پیشروی کرد و پس از آن دچار نزول تا محدوده ۲۶ هزار و ۸۰۰ تومانی شد. باید دید این بار توان خریداران بازار به اندازهای خواهد بود که رکورد جدیدی برای دلار به ثبت برسد یا بازار با سناریوی قبلی، فشار فروش در دامنه ۲۷ هزار و ۸۰۰ تا ۲۸ هزار و ۳۰۰ تومان مواجه خواهد شد.
خبر مهم برای قیمت دلار
روز جمعه روزنامه گاردین خبر داد که آمریکا در حال تنظیم گزارشی است تا ایران را مسئول شکست مذاکرات هستهای معرفی کند. این رسانه همچنین از احتمال صدور قطعنامه شورای امنیت علیه ایران نوشته بود.
این درحالی است که وزارت خارجه روسیه نیز روز پنجشنبه در بیانیهای اعلام کرده بود که معاون وزیر خارجه روسیه و نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، در خصوص جنبههای بازگشت به برجام گفتگو کردند.
در بیانیه آمده بود که طرفین بر عزم خود نسبت به تداوم همکاری در روند مذاکرات وین تاکید دارند. همچنین به اهمیت تشدید عزم تهران برای بازگشت فوری به پای میز مذاکره و لزوم کار بیشتر با توجه به نتیجه دور پیشین مذاکرات اشاره شده بود.
اما خبر گاردین نشان میدهد وضعیت مذاکرات میان ایران و آمریکا چندان خوب به نظر نمیرسد و این خبر خوشایندی برای بازار ارز نیست.
کامبیز افسری، کارشناس بازار ارز به تجارتنیوز میگوید: اخبار بازرسی بخش هستهای ایران در انتهای هفته جاری نشان داد که توافق در این شرایط برای ایران ساده نیست. بنابراین بازار واکنش نشان داد و قیمت دلار به ۲۷ هزار و ۸۰۰ تومان در پایان هفته جاری رسید. حالا هم حرف صدور قطعنامه برای ایران شده که بازار را متشنج میکند.
به گفته فعالان، یکی از مهمترین عواملی که موجب شد خریدها در بازار ارز افزایش پیدا کند، اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا بود. بلینکن چهارشنبه شب عنوان کرده بود که به نقطهای که بازگشت به برجام منافع کمتری داشته باشد، نزدیکتر شدهایم. هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان هم در پاسخ به سوال یک خبرنگار درباره واکنش برلین به اظهارات اخیر وزیر خارجه ایران مبنی بر اینکه بازگشت به مذاکرات وین ممکن است دو تا سه ماه به طول بینجامد گفت که این زمان، خیلی طولانی است.
مجموع این اخبار، ذهنیت معاملهگران بازار ارز را تحت تاثیر قرار داد و امید آنها برای رسیدن به یک توافق هستهای در کوتاهمدت را کاهش داد. مذاکرات هستهای اهمیت انتظاری زیادی در بازار پیدا کرده است. یکی از دلایل توجه معاملهگران به این مذاکرات، مساله تحریمهاست. معاملهگران تصور میکنند که با برقراری تحریمها، کار دولت برای جبران کسری بودجه دشوار است و به همین دلیل احتمال استقراض بیشتر از بانک مرکزی در نیمه دوم سال را مطرح میکنند که منجر به رشد نقدینگی و افزایش قیمت بیشتر بازارها خواهد شد. با این حال، در صورت توافق و لغو تحریمها، چشمانداز افزایش درآمدهای ارزی موجب میشود که سمت و سوی انتظارات تغییر کند.
در این میان، عدهای از فعالان نیز عنوان میکنند راهکار جایگزینی برای افزایش درآمدهای دولت یا مدیریت انتظارات تورمی در دولت جدید معرفی نشده است، در نتیجه مانند گذشته، عامل مذاکرات برای معاملهگران نقش اساسیتری را ایفا میکند. برای برونرفت از شرایط تورمی کنونی، نیاز است که فعالان از برنامههای دولت و دستاندرکاران اقتصادی با جزئیات اطلاع پیدا کنند.
ورود متضرران به بازار قیمت دلار
برخی از فعالان اعتقاد دارند که معاملهگران در هفتههای گذشته خریدهای سنگینی را در محدوده ۲۷ هزار و ۸۰۰ تا ۲۸ هزار و ۳۰۰ تومان صورت دادند و افت قیمت دلار ضرر سنگینی را به این گروه وارد کرد. از نگاه برخی فعالان، معاملهگران متضرر با جوسازی پیرامون اخبار سیاسی، قیمت دلار را بالا آوردند و به احتمال زیاد با فروش در همین محدودههای قیمتی و جبران ضرر خود زمینهساز نزول دلار خواهند شد. دلار شنبه سه هفته پیش توانست تا بالای کانال ۲۸ هزار تومانی پیشروی کند ولی به مرور در مسیر نزولی قرار گرفت و حتی به زیر مرز ۲۷ هزار تومانی رفت.