حقوق بازنشستگان | افزایش حقوق بازنشستگان | واریزی حقوق بازنشستگان بهمن ماه
افزایش نرخ حقوق بهمن ماه بازنشستگان تامین اجتماعی | واریز عیدی بازنشستگان تا آخر این ماه
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در ارتباط با میزان و زمان واریز عیدی به حساب بازنشستگان تامین اجتماعی توضیح داد.
حقوق بازنشستگان مسئله پر چالش همه دولت ها بوده است . مقدار دریافتی حقوق بازنشستگان همیشه موجب نارضایتی قشر عظیمی از بازنشستگان است زیرا بازنشستگان بر این اعتقادند که مبلغ حقو بسیار ناچیز است . تعیین میزان حقوق بازنشستگان در اواخر هر سال با تنش همراه است. طبق نظر کارشناسان حقوق بازنشستگان با فرمول جدید بیشتر می شود. جزئیات جدید از حقوق بازنشستگان را بخوانید.
رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس، با اشاره به افزایش 40 درصدی سهم صندوقهای بازنشستگی در لایحه بودجه 1402، ابراز امیدواری کرده که حقوق بازنشستگان در برنامه هفتم توسعه متناسبسازی شود.
رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس با اشاره به افزایش 40 درصدی سهم صندوقهای بازنشستگی در لایحه بودجه 1402، ابراز امیدواری کرده که حقوق بازنشستگان در برنامه هفتم توسعه متناسبسازی شود. هرچند او تاکید میکند که یک همسانسازی انجام شده و تلاشها بر این است تا با انجام متناسبسازی دیگر اعتراضی توسط بازنشستگان رخ ندهد.
اما همسانسازی و متناسبسازی حقوق بازنشستگان به چه معناست؟ همسانسازی به این معناست که حقوق بازنشستهای که در گروه شغلی خود حقوق کمتری دارد به حقوق شخصی که بیشتر دریافت میکند، نزدیک شود. لایحه متناسبسازی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان چه میگوید؟ اگر این لایحه تصویب شود افزایش حقوق به صورت پلکانی انجام میگیرد؛ یعنی کسانی که دریافتی کمتری دارند، حقوقشان بیشتر افزایش پیدا میکند.
یکی از نکات سخنان زارع به ابراز امیدواری او به انجام همسانسازی حقوق بازنشستگان در برنامه هفتم توسعه برمیگردد. این در حالیست که یکی از حواشی لایحه امسال دولت سیزدهم مربوط به همین موضوع بود. برنامه هفتم توسعه هنوز به مجلس نرفته و شنیدهها حکایت از این دارد دولت خواستار تمدید برنامه ششم توسعه تا سال آینده است. هرچند ابراهیم رئیسی در صحن علنی مجلس قبل از تقدیم لایحه طی سخنانی گفته بود که بهزودی برنامه هفتم به دست نمایندگان میرسد. با اینحال از دی ماه نیز گذر کردیم اما هنوز خبری از این برنامه پنج ساله نیست. این در شرایطی است که دولت باید در شهریورماه (یا اوایل مهرماه) و بر اساس آییننامه داخلی مجلس تا پایان خرداد ماه 1400 لایحه برنامه هفتم توسعه را تقدیم مجلس میکرد؛ اما پیشتر محمدتقی فیاضی- تحلیلگر بودجه در یک گفتگوی اسکایپی به تجارتنیوز گفته بود که «به دلیل اهمالکاری دولت لایحه برنامه هفتم به مجلس ارائه نشد. هرچند نداشتن اعتقاد راسخ دولت به برنامه پنجساله و برگزاری انتخابات در سال 1400 نیز در بروز این تاخیر بیتاثیر نبود.»
در حالی عضو کمیسیون تلفیق بودجه به متناسبسازی حقوق بازنشستگان اشاره داشته که این اقشار فعلا پیگیر باقیمانده همسانسازی حقوق خود هستند. در عین حال، این پرسش مهم توسط فعالان کارگری مطرح شده که چرا باید بازنشستگان کارگری باید برای وصول تک تک خواستههایشان مطالبهگری کنند. چرا که بازنشستگان کارگری از دو سال پیش در انتظار پرداخت ۲۵ درصد باقیمانده همسانسازی حقوق خود هستند. این در حالیست که همسانسازی حقوق بازنشستگان دولتی از ابتدای هر سال برای جبران تورم و گرانیها اجرا میشود.
اما سرنوشت عیدی بازنشستگان به کجا رسید؟ چندی پیش بود که با تصویب هیات وزیران، میزان پرداخت عیدی پایان سال کارکنان و بازنشستگان تعیین شد.
بر اساس قانونی که در دهه 70 نوشته شده، کارفرما موظف است به هر یک از کارگران خود به نسبت یک سال کارکرد معادل 60 روز آخرین مزد روزانه، بهعنوان عیدی و پاداش پایان سال پرداخت کند. در ضمن، مبلغ پرداختی از این بابت به هر یک از کارگران نباید از معادل 90 روز حداقل مزد روزانه قانونی تجاوز کند.
اما محاسبه این قانون به صورت اعداد و ارقام به چه شکلی است؟ از آنجایی که پایه حقوق روزانه برابر با 1،393،250 ریال است، این رقم ضربدر در 60 شده و حداقل عیدی معادل 83,595,000 ریال به دست میآید. برای رسیدن به رقم حداکثر عیدی 1402 نیز پایه حقوق را ضربدر 90 روز کرده که به عدد 125,392,500 میرسیم. به عبارتی دیگر حداقل و حداکثر حقوق 1402 به ترتیب هشت میلیون و 12 میلیون تومان است