عکس دیده نشده از علی انصاریان و دخترش
دکتر هاشمیان تاکید کرد به هیچ وجه پزشک اولیه علی انصاریان و مهرداد میناوند نبوده است
علی انصاریان پیشکسوت فوتبال ایران است. علی انصاریان چند روزی بر اثر ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری شده بود. علی انصاریان در بیمارستان وضع نرمالی را طی می کرد و حالش رو به بهبود بود که به یکباره خبر فوت آن پخش شد. علی انصاریان مهمان برنامه همرفیق بود. علی انصاریان برای همیشه دار فانی را وداع گفت.
دکتر هاشمیان ضمن گلایه از وزارت بهداشت، توضیحاتی را در خصوص فوت علی انصاریان و مهرداد میناوند ارائه داد.
بعد از فوت علی انصاریان هجمه هایی علیه شما وارد شد؛ اول این که از سوی شما قصور پزشکی اتفاق افتاده است؟ و دوما آیا شما عشق تلویزیون و تصویر هستید و به همین واسطه برای نشان دادن خودتان در تلویزیون از این موضوع سو استفاده کردید؟
از شخصی که این حرف را در تلویزیون زد، شکایت رسمی کردم و ایشان باید در دادگاه جوابگو باشد. از دوست عزیزم مهرداد شروع میکنم. بنده به هیچ وجه پزشک او نبودم. مهرداد دوست عزیزم بود و در ایام کرونا، از طریق صفحه مجازی با هم دوست شدیم. خانوادهاش و آقای پروین با من تماس گرفتند و به آنها گفتم بیایید به مسیح دانشوری اما به هر حال آنها بیمارستان لاله را انتخاب کردند. خانوادهاش روز دوم از من خواستند به عنوان پزشک معتمد، کنارش باشم و با پزشکان معالجش در ارتباط بودم که متاسفانه این واقعه ناگوار برای او اتفاق افتاد. همزمان بعد از گذشت چند روز از بیمارستان فرهیختگان با من تماس گرفتند و گفتند خانواده انصاریان از شما خواستند بیایید و ایشان را ویزیت کنید. بنده رفتم و از پزشک متخصص عفونی آنجا، جویای شرایط ایشان شدم. چون وضعیت ایشان به سمت بدتر شدن میرفت و سی تی اسکنش هم - که بعدا جنجال برانگیز هم شد - بد بود، به فکر این افتادیم که تمهیدات تنفسی بهتری داشته باشد. چون من در ۵ ماه آخر هم پزشک مرحوم آیت الله کنی هم بودم، عموی آقای انصاریان (برادر شیخ انصاریان) با من تماس گرفتند و گفتند دیشب پسر برادر مرا ویزیت کردید، لطف کنید بیایید و روند کار را ادامه بدهید. بنده گفتم شرایط سخت است و درگیری هایم زیاد است اما آنها خواستند و من آنجا رفتم و پیشش بودم اما اگر میدانستم امروز این هجمهها به من وارد میشود، نمیدانم آیا آن کار را میکردم یا نه؟
اصلا. پزشک مهرداد میناوند که اصلا نبودم و فقط آنجا حضور داشتم و اگر یادتان باشد خانوادهاش و همسرش هم بعدا از همراهی من تشکر کردند. پزشک اولیه انصاریان هم که قطعا من نبودم. پزشک اول ایشان در منزل کارهای شان را انجام میدادند و پزشک دوم شان هم که متخصص عفونی بسیار با سوادی بودند. بعدا چون وضعیت بدتر میشود از من میخواهند که وارد عمل شوم. تمام مدارک حرف هایم نیز موجود است.
پس شما باعث مرگ علی انصاریان نشدید؟
همه میدانند من منتقد وزارت بهداشت هستم. اگر قرار بود یک اتفاقی بیفتد، پروندهها را به نظام پزشکی میبردند و الان هم حال و روزم این نبود. متاسفانه وزارت بهداشت شنید آنجا اعلام میکنند ونتیلاتور را از علی انصاریان کشیدند، این دروغ بزرگ، کار زشت و این توهین بزرگ به جامعه پزشکی و کادر درمان را شنیدند و هیچی نگفتند، خدا از سر تقصیرات شان بگذرد که باعث شدند مردم بگویند علی انصاریان از نبود اکسیژن فوت کرد! در صورتی که همان جا پزشک معتمد خانواده کنار ما بود و همان جا مراسمی برگزار شد و خانواده انصاریان حضور داشتند و من از دامادشان خواستم که این اتفاق را اعلام کنید. این قصور بزرگترین قصور در تاریخ بشریت است. این توطئه بسیار زشتی علیه مرحوم انصاریان عزیز بود، در صورتی که مرگ بسیار شریفی داشتند و لحظات آخرشان عبادی بود و همه آنجا برای ایشان دعا میخواندند. جرم بزرگی بود و وزارت بهداشت در این مورد سکوت کرد و من از آنها هیچوقت نمیگذرم. ممکن است در پرونده نکاتی وجود داشته باشد که این قابل بحث و شکایت است که در کمیته اولیهای که مرگ و میر در حضور خانواده ایشان در بیمارستان فرهیختگان تشکیل داده شد و پزشکی قانونی که از دانشگاه آزاد به آنجا آمده بود، قصوری در این پرونده دیده نشد. هرچند اگر قصوری هم اتفاق افتاده باشد، برای بیماری که ۷۰% ریهاش درگیر است و از نظر سی تی اسکن وضعیت بدی دارد تفاوت آن چنانی ندارد. ببینید بحث غذا خوردن یا نخوردن بیمار بحث فعلی است. ما اجازه دادیم بیماران در هنگام تهویه مکانیکی غذا بخورند، این خوب است یا بد؟ این کار خوبی است و من نخستین کسی بودم که این موضوع را در ایران پرورش دادم. انصاریان با ریه بدی که ۱۱ روز داروی اساسی کرونا را نگرفته بود و داروها روی او جواب نمیداد، به مرحله بعد میرود. این مرحله مورد نقد است که آیا مثلا باید داروی IVIG را برای او تجویز میکردیم یا نه؟ امروز این بحثها بین ما و وزارت بهداشت در حال توسعه است. قرار نیست مریضی که خوب است را در منزل IVIG بدهیم اما امروز میبینیم که در بازار آزاد این داروها را ۶-۷ میلیون میخرند و به مردم میدهند و ما درباره این مسئله هم میتوانیم بحث کنیم.
با فرا رسیدن شبهای قدر پخش سریال سرزده به جای سریال احضار آغاز میشود. سریال «احضار» که در ۲۵ قسمت تهیه شده است، براساس برنامهریزی قبلی در شبهای قدر پخش نمیشود و مینی سریال «سرزده» بطور موقت جایگزین آن میشود.
مجموعه نمایشی «سرزده» با بازی زنده یاد علی انصاریان، بهرنگ علوی، نسیم ادبی و.. از شنبه یازدهم اردیبهشت(از شب ۱۹ تا ۲۳ ماه مبارک رمضان) همزمان با شبهای قدر روی آنتن شبکه یک سیما میرود.پخش مجموعه «احضار» دوباره از پنجشنبه ۱۶ اردیبهشت تا پایان ماه مبارک رمضان ادامه خواهد داشت
علی کریمی در یک برنامه اینترنتی که درباره برنامههای انتخاباتی خود برای ریاست فدراسیون فوتبال حاضر شده بود، از ماجرای تلخ دادن خبر فوت انصاریان به مادر ایشان گفت.
دکتر محمدرضا هاشمیان؛ پزشکی است که نامش طی یکی دو هفته گذشته بسیار بر سر زبان ها افتاد. او به عنوان پزشک معالج علی انصاریان طی روزهای قبل مورد هجمه های زیادی قرار گرفت. حمله به پزشک انصاریان از چند روز قبل از فوت او آغاز شد و بعد از درگذشت این پیشکسوت شدت بیشتری گرفت.
مجری برنامه فوتبال برتر در واکنش به درگذشت پیشکسوت فوتبال ایران، انتقادات تندی را علیه پزشک معالج او مطرح کرد.
در بخشی از برنامه امشب فوتبال برتر، آیتمی به یاد علی انصاریان، پیشکسوت فقید سرخابی پایتخت و فوتبال ایران پخش شد و پس از آن نیز در استودیو، محمدحسین میثاقی مجری برنامه، یادی از وی کرد و سپس انتقادات خود را علیه پزشک معالج انصاریان بیان داشت؛ میثاقی درباره اتفاقات پس از درگذشت علی انصاریان گفت: صحبتهای زیادی پیرامون اتفاقات و حواشی درگذشت او گفته شد اما من میخواهم به یک نکته عجیب اشاره کنم که برای من خیلیمبهم است؛ وقتی کسی مسئولیت دارد، -با ذکر این نکته که یکسال است که تمام کادر درمان دارند صمیمانه تلاش میکنند و از جان خود مایه گذاشتهاند و خانوادههای خود را نمیبینند و تلاش خود را به کار گرفتهاند که این مشکل برطرف شود، آنهم در شرایطی که هفتههاست خانه خود نرفتهاند و خانوادههایشان را ندیدهاند و مشغول جانفشانی هستند- میخواهم صحبت کنم.
وی ادامه داد: یکی دو نفر (کادر درمان) را میبینید که رفتارشان عجیب است زمانی که مسئلهای پیش میآید؛ نمیدانم این میزان از اشتیاق برای خودنمایی و برای نمایش خودشان و برای اینکه در شبکههای اجتماعی فالوئر جذب کنند، واقعا عجیب و مشمئزکنندهست. در گوشهای از شهر در بیمارستانی، اتفاقی رخ داده است و شما از جلوی درب بیمارستان مصاحبه میکنی، بعد از آن دواندوان در گوشه دیگری از شهر خود را به بیمارستان دیگری میرسانی که عزیز دیگری در آنجا بستری است و آنجا هم مصاحبه میکنی.
میثاقی با انتقادات کنایهآمیز از پزشک معالج میناوند و انصاریان گفت: برای اینکه زمان را هم از دست ندهی، در طول مسیر هم در ماشین لایو میگذاری تا زمانی را از دست ندهی و فالوئرهایت کم نشوند! این روند، روند اشتباه، غلط و دردناک است. جزئیات عجیبی که از شرایط خصوصی یک بیمار منتشر میشود، آنهم توسط کسی که در آنجا پزشک است و مسئولیت دارد، اصلا نمیدانم تخصص او مرتبط است با این مسئله یا خیر. این استرسی که شما به دوستان و آشنایان آن بیمار القا میکنید، فقط برای اینکه خودتان را نشان دهید. صبح از بیمارستانی از یکسوی شهر مصاحبه میکنی، بعد از آن دواندوان به سوی گوشه دیگری از شهر و در بیمارستانی دیگر میروی تا مصاحبه دیگری را از دست ندهی. در طول راه هم که لایو اینستاگرام تا فرصت از دست نرود!
مجری برنامه فوتبالبرتر در ادامه صحبتهای انتقادی خود، افزود: این روند برای من عجیب است و این افشای اطلاعات خصوصی بیمار؛ شما کجای کهکشان میبینی عکس ریه و فیلم از آخرین شرایط بیمار در وضعیت بد و ICU منتشر شود؟ آنهم برای اینکه یک نفر میخواهد خودش را نشان بدهد و با تمام خبرگزاریها مصاحبه میکند و هر شبکه تلویزیونی هم که بزنید، او مشغول حرفزدن و مصاحبه است! به جای اینکه آرامش به خانواده و دوستان بیمار و جامعه تزریق شود، مدام استرس و در معرض دیدن بودن و فالوئر جمع کردن اتفاق میافتد.
میثاقی ادامه داد: کار خیلی اشتباهی است و به نظر من باید وزارت بهداشت یا خود مسئولان آن بیمارستان میگفتند که ما بیانیهای نوشتاری میدهیم و شرایط بیمار اینچنین است؛ با توجه به اینکه این عزیزان شرایط اجتماعیشان به نوعی است که مردم پیگیر احوال آنها هستند، ما هر روز بعدازظهر روی سایتمان بیانیهای را میگذاریم که شرایط بیمار چگونه است. تمام شد و رفت، نه اینکه دکتر بخواهد اینطرف و آنطرف مصاحبه کند و بعد این جنجالها رخ بدهد.
محمدحسین میثاقی در بخش پایانی این آیتم صحبتهای خود را اینچنین خاتمه داد: با این کارها جز اینکه شما نمک به زخم خانواده بیمار بپاشید، دوستان او را اذیت کنید و مردم را در استرس ببرید، هیچ چیز دیگری ندارد؛ خودتان را چند صباحی نشان دادید ولی به نظر من این روند، روند درستی نیست و جا دارد تا وزارت بهداشت پیگیری کند. آن بیمارستانها بگویند که بیمار در بیمارستان ماست و مسئولیت آن برعهده ماست و روزانه بیانیهای میدهیم و شرح حال بیمار را میگویم. اصلا انتشار جزئیات و عکس ریه و ... خیلی عجیب است. خواستم این مسئله را بگویم تا عزیزانمان در وزارت بهداشت آن را بررسی و پیگیری نمایند -انشالله که دیگر از این اتفاقات رخ ندهد- اما طرز رفتار ما با این اتفاق هم به نظر من اصلا درست نیست. با آدمهای دیگر کاری ندارم ولی در این مقطع خیلی از افراد و دوستداران مهرداد میناوند و علی انصاریان بابت این رفتارهای برخی از دوستان خودنما، اذیت شدند.
دکتر هاشمیان اما حالا چند روز بعد از درگذشت انصاریان لب به سخن گشوده و در یک لایو اینستاگرامی از حال و روز نه چندان خوبش می گوید. صحبت های این پزشک را در ادامه می خوانید:
علی انصارایان / سی تی اسکن نشان دادم؛ گفتند اخلاق را زیر پا گذاشته است
سی تی اسکن علی انصاریان را نشان دادم و خیلی هجمه علیه من آمد و گفتند اخلاق پزشکی را زیر پا گذاشته است. بحث آنقدر به حاشیه رفت که اگر الان بخواهم حرف بزنم، نمی دانم چه اتفاقی می افتد. تا حدی از موضوع را باز می کنم اما آنقدر موضوع دارد، می توانم بگویم یکی از سخت ترین موارد مبتلا به کرونا بود.
اگر واکسن بود علی انصاریان زنده می ماند؟
قاعده بر این است در آنفولانزا کسی که واکسن می زند، نمی میرد. قاعده بر این است که تنها راه پیشگیری از کرونا واکسن زدن است. در این هم شکی نداریم که واکسن برای کرونا باید زودتر می آمد. همین واکسن روسی که به تازگی وارد شده، 6 ماه پیش درخواست دادیم بیاید.
با درگیری شدید ریه مواجه بودیم
بحث این است که بیمار(انصاریان) به عنوان یک ورزشکار چرا باید به آی سی یو برود؟ چرا باید علی انصاریان به ICU برود؟ اگر او آمده سی تی اسکنی که نشان دادم چرا حاشیه ساز شد؟ همه حرفه ای های کووید 19 بعد از آن گفتند چقدر درگیری ریه های انصاریان زیاد است. من هم گفتم با درگیری بسیار شدید ریه مواجه هستیم.
کلیه و کبد علی انصاریان هم درگیر شده بود
کسی که 10، 11 روز دیر مراجعه می کند و سهل انگاری صورت گرفته است. درمان اختصاصی هم نگرفته بود. عدد درگیری ریه انصاریان اصلا معمول نبود. کلیه و کبد او هم افت کرده بود. تلاش کردیم وضعیت او را بهبود ببخشیم تا بتواند بعضی داروها را از طریق کلیه اش دفع کند.
چرا پزشک معالج انصاریان شدید؟
بعد از یکی دو روز پزشک معالج او تماس گرفت و گفت چون شرایط انصاریان از نظر تنفسی بدتر شده و همه ریه درگیر است باید در ICU بستری شود و احتیاط را بالاتر ببریم. از من خواستند که پزشک معالج انصاریان باشم. من هم استقبال کردم چون درمان هر مریضی حال آدم را بهتر می کند. از طرفی میناوند حالش بد بود و قبول کردم که بالای سر انصاریان باشم.
هیچ وقت در طول درمان وضعیت انصاریان نرمال نبود
وضعیت انصاریان از زمانی که من او را دیدم تا انتها اکسیژن خونش هیچ وقت نرمال نبود. فقط در زمان دمر خوابیدن اکسیژن بالا می آمد. بدون ماسک اکسیژن حتی نمی توانست درست اکسیژن دریافت کند و نفس بکشد. ما از پیشرفته ترین سیستم استفاده کردیم. ظرف 48 ساعت به من گفتند یک آپشن بالاتر برویم و از مسیح دانشوری درخواست کردم که درخواست جدیدترمان را بیاورند تا بیمار بتواند بهتر تنفس کند. این اتفاق افتاد و مجهز شدیم. با این سیستم توانستیم اکسیژن خون علی انصاریان را حفظ کنیم. روزهایی شد که بدون ماسک واقعا دچار مشکل می شد. ما به او انرژی می دادیم که چیزی نیست و اگر 10 روز مقاومت کنی، درمان می شوی.
فکر می کنند انصاریان را مثل زمان فوتبالش دیده بودم
جاهایی شد که او نتوانست حتی از روی تخت پایین بیاید. او می گفت دکتر نمی توانم از تخت پایین بیایم. ما نمی توانستیم این ها را بگوییم. مردم الان به من خیلی تهاجم می کنند. مردم احساس می کنند علی انصاریانی که 120 دقیقه فوتبال بازی کرده چرا باید به این روز بیفتد. آنها تصور می کنند که من آن انصاریان را دیدم، در حالی که من یک فرد کاملا متفاوت را دیدم . ما همه تیم های پزشکی را در کنارمان داشتیم.
کدام پزشکی دوست دارد بیمارش را بکشد؟
می دانستیم خطا در این نوع درمان شانسی ندارد. می خواستیم نظریات را دریافت کنیم. تمام مسائل در پرونده پزشکی درج شده است. بعضی ها می گویند هاشمیان علی انصاریان را کشته است. این چه نحو صحبت کردن است؟ کدام پزشکی وجود دارد که دوست داشته باشد بیماری را بکشد.
وزارت بهداشت نگذاشت ما در تلویزیون حرف بزنیم
متاسف و متاثر هستم از وزارت بهداشت. نه تنها در رابطه با علی انصاریان. خیلی وقت ها جوان هایی که در کووید فوت کردند، خانواده شان می گفتند این با پای خودش آمده بود. چرا فوت کرد؟ وزارت بهداشت هیچ وقت شرایطی را مهیا نکرد که در تلویزیون و رسانه ملی حاضر شویم و توضیح بدهیم. فقط گفتند اگر این پزشک ها به تلویزیون رفتند، اجازه ندهید صحبت کنند.
باید شرایط را زودتر به مردم می گفتیم
ما شرایط را باید زودتر به مردم می گفتیم. نه وقتی علی انصاریان درگذشت، دکتر مسعود صابری بیاید و در صفحه شخصی اش در این باره شفاف سازی کند.
برای گرفتن ماسک اکسیژن برای انصاریان گدایی کردم
پزشک معالج وظیفه دارد روحیه مریض را بالا ببرد. آدمی که غرور دارد و شاید ماسک هم دوست نداشته بگذارد. ما این تحمل را به انصاریان دادیم که ماسک بزند. من برای گرفتن ماسک ویژه اکسیژن علی انصاریان گدایی کردم تا بتواند راحت تر نفس بکشد. برای آوردن تجهیزات مسیح دانشوری می دانید چه کارهایی کردم؟ چرا باید اینطور با من برخورد شود؟ چه کردم جز اینکه تیم های مختلف درمانی را جمع کردم و همه بالای سر بیمار بودیم.
مادرش را بالای سرش بردم تا بفهمد زنده است
امیدوار جلو رفتیم و تا لحظه آخر امیدمان را قطع نکردیم. ایشان در قید حیات بود، همراهانش می گفتند از بیرون پیام داده اند که آقای انصاریان فوت کرده. من ناراحت می شدم. اعصاب ما خرد می شد که چرا این حرف را می زنید؟ مادرش را بالای سر او بردیم که بفهمد زنده است. حیات دارد.
نمی توانم برخی جزییات را بگویم
اینطور فشاری بالای سر ما بود. بعد هم این حادثه تلخ اتفاق افتاد. جزییات زیادی وجود دارد اما خیلی ها را نمی توانیم بگوییم. یک گروه پزشکی بیاید و این مساله را از نزدیک ببیند.
وزارت بهداشت بیاید و همه چیز را بررسی کند
آقای جهانپور در وزارت بهداشت! شما که یک سی تی اسکن را نگذاشتید ما درباره اش صحبت کنیم، خودتان بیایید و جزییات را ببینید تا متوجه شوید چه اتفاقی افتاده است؟ قضیه این است که ما برای علی انصاریان سنگ تمام گذاشتیم. هرکسی که آمد اینطور بود. چون با عشق و علاقه بود.
نه دنبال پول بودیم، نه اسم و آبرو
نه کسی دنبال مسائل مالی بود . نه دنبال اسم و آبرو بود. فقط دنبال این بودیم که یک انسان شریف، ورزشکار و هنرمند را با این وضعیت ریه برگردانیم. می خواستم سانحه ختم به خیر شود که نشد. ما پیرمردهایی داشتیم که فکر می کردیم فوت می کنند اما زنده به منزل رفتند.
خیلی از پزشکان کمک کردند، خیلی ها نه
خیلی از پزشکانی که احساس داشتند، آمدند. خیلی ها نیامدند شاید فکر می کردند اگر بیایند مشکل ساز می شود. هرکس خواست با دلش آمد و کمک کرد. امروز اگر ایرادی گرفته می شود، دیگر دیر است. علی انصاریان فوت کرده وزمان گذشته است.
قهرمان بدنسازی اوکراین هم فوت کرد
ما ورزشکار ووشو ، علی انصاریان و مهرداد میناوند را داشتیم که فوت کرده اند. دیر مراجعه کردن نکته ای است که باید جدی گرفته شود. این اشتباه تا انتهای کرونا ادامه دارد. یک نفر 20 ساله فوت کرده، اما پیرمردهایی بودند که خوب شدند. در تیم ملی فوتسال بانوان هم فوتی داشتیم. فکر نکنیم کسی که ورزشکار بوده جزو قربانیان نیست. قهرمان بدنسازی اوکراین فوت کرد. دیگر چه می خواهید بدانید؟ باید به موقع به بیمارستان مراجعه کرد.
به خودمان نجنبیم، امثال انصاریان هم دیگر نیستند
آیا آلارم مناسب در کشور ما مشخص است؟ از نظر من خیر. فوتبالیست 29 ساله نفت آبادان فوت کرد. یکسری آدم ها را مثل میناوند و انصاریان فوت کردند که محبوب هستند. این ها نیستندو اگر به خودمان نجنبیم خیلی های دیگر هم نیستند.
با واکسن شوخی نکنید
توصیه دوم من این است که خواهش می کنم درباره واکسن شوخی نکنید. اینکه سر برند بجنگیم. هر واکسنی که در دنیا درست شده، وجود دارد و باید استفاده شود. واکسن خوب است، هرچه گیرتان آمد بزنید. اگر در ایران هم ساختند جایی تایید می شود و پس خوب است. آنقدر کار خارق العاده ای نبوده است. واکسن از اول آمدن ویروس تولید شد اما اعلام نمی شد. ممکن است بعضی هایش عوارض داشته باشد. آنفولانزا هم عوارض دارد. این هم ممکن است داشته باشد. عارضه اش اما این است که از کرونا نمی میریم.
ما حافظه مان از صحنه های وحشتناک پر است
توصیه سوم هم بحث فرهنگی است. در ماجرای کرونا بحث فرهنگی بزرگی را ضعف داریم. ما دیگر انسان قدیمی نیستیم. ارتباطات ما بهم می خورد. اینکه یک نفر دارد فوت می کند بخواهیم همه را اذیت کنیم، چه می شود؟ اگر خطای پزشکی بوده خانواده بیمار شکایت می کنند و جلو می روند. اینکه وقتی چیزی نمی دانیم همه را درگیر کنیم، اشتباه است. الان یک آشوبی در دل همه افرادی که فوت کردند وجود دارد. این مشکلات نهادینه بوده و هرروز فقط آمار فوت را می گذاشتیم. اینها مثل علی انصاریان بودند. یک در یک بیمارستان 3 مریض داشتیم. پدر و مادر و فرزند. مادر و پدر از آی سی یو خارج شدند و پسر فوت کرد. اگر مردم این صحنه ها را ندیدند، ما حافظه مان پر شده از این مسائل وحشتناک کرونا.
مثل مادر انصاریان زیاد داشتیم
مادر علی انصاریان به عنوان عزیز همه ما، در روز مادر به قول فردوسی پور بدترین هدیه را می گیرد، خیلی سختی کشید. او را قبل از مرگ پیش علی بردم تا روز عید او را ببیند. چند ساعت بعد علی فوت کرد. ما از نمونه های مادر علی انصاریان زیاد داشتیم.
این نوع درمان در تاریخ کرونا وجود نداشت
اگر فکر می کنید هرگونه کوتاهی برای علی انصاریان شده، بدانید بیشترین نوع درمان را در کل کشور برای او دادیم. همراهانش می دانند چه کارهایی برایش کردیم. ما دو پرستار برای اولین بار در تاریخ برای انصاریان گذاشتیم. بدانید اگر برای انصاریان مشکل بوده، برای همه فوتی ها با شرایط بدتر وجود داشته است.
از رفتار خانواده انصاریان تبعیت کنیم
همه ما ناراحت هستیم. هیچ کس بیشتر از مادر علی انصاریان ناراحت نیست. یک مقدار رفتار آنها را تبعیت کنیم. کمی اجازه بدهیم دور و بر او چگونه می گذرد؟ انصاریان شرایط مناسبی نداشت، نه در بدو ورود و نه وقتی که نیاز به اکسیژن پیدا کرد. این را بدانید این نوع برخورد و بحث در کشور ما نهادینه می شود.
چرا باید این همه فحش بشنوم؟
این موضوع عدم اعتماد می آورد. فردا درباره خیلی های دیگر ادامه پیدا می کند. این اتفاق شروع یک واکنش متقابل است. اصلا جالب نیست. من هم از این به بعد اگر بگویند فلان مریض را ببین، امروز را فکر می کنم. چرا باید این همه فحش بشنوم؟ چرا باید نگران باشم؟ من رفتم کمک بکنم نه اینکه پول در بیاورم.
من داور مسابقه فوتبال نبودم
من داور مسابقه فوتبال نبودم؛ من خودم جزوی از این تراژدی هستم. من کنار مریضم بودم. من مدام بالای سر او بودم. من از ویروس جهش یافته نمی ترسیدم؟ یک دقیقه می توانستند بالای سر مریض بایستد؟ این نوع برخورد در یک کشور سابقه اش را در دنیا ندیدم.
وجدانم راحت است که همه کار برای انصاریان کردم
ناراحت نیستم از اینکه وزارت بهداشت آن بلا را سر من آورد و دارو به من نداد. امروز هم از پزشکی که از بیمارستان دیگری تجهیزات و دارو برده را حمایت نمی کنند، ایرادی ندارد. خدایی بالایی سر هست و من خیالم راحت است. وجدانم راحت است. از زندگی ام گذاشتم تا شخصی را نجات بدهم اما نتوانستم. هیچ کدام از ما نتوانستیم این کار را بکنیم. همه کار برای علی انصاریان انجام دادم و چیزبیشتری نداشتم. با این شرایط من هستم و نیاز به آرامش از وزارت بهداشت و جاهای دیگر ندارم. خداوند متعال این صحنه ها را ببیند و کمکم کند.