توقف تزریق واکسن آسترازنکا!+جزئیات مهم
مقامات آفریقای جنوبی در پی انتشار نتایج یک آنالیز جدید که نشان میدهد واکسن کووید-۱۹ شرکت آسترازنکا و دانشگاه آکسفورد ایمنی محدودی در مقابل گونه جهش یافته آفریقایی ویروس کرونا دارد، تزریق این واکسن را در این کشور متوقف کردند.
به گزارش روز سه شنبه پایگاه اینترنتی استات نیوز، ۲ ویروس شناس عالی رتبه که به دولت آفریقای جنوبی مشاوره می دهند در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کردند که توقف تزریق این واکسن ضروری است.
آنها گفتند آفریقای جنوبی رویه جدیدی را پایه گذاری می کند که در آن واکسن هایی که در مرحله تحقیق قرار دارند مورد آزمایش قرار گیرند تا مشخص شود که هر واکسن با وجود گسترش این گونه جدید ویروس کرونا در این کشور، موجب کاهش میزان بستری بیماران کرونایی در این کشور می شود یا خیر.
باری شووب رییس کمیته مشورتی وزارت بهداشت آفریقای جنوبی هم در مورد واکسن ها، یادداشت مشابهی را منتشر کرد.
وی نوشت: به تصور من باید استفاده از واکسن کرونای آسترازنکا را به حالت تعلیق درآوریم تا کامل تر مورد بررسی قرار گیرد و متوجه شویم که آیا می توانیم از آن به طور موثرتری استفاده کنیم یا خیر.
از اواخر سال گذشته میلادی، گونه جهش یافته ویروس کرونا به نام B.۱.۳۵۱ که برای اولین بار در آفریقای جنوبی مشاهده شد به ایجاد موج دوم شیوع کرونا منجر شده است.
پیش از شیوع این گونه جدید از ویروس کرونا محققان اعلام کرده بودند که کارایی واکسن آسترازنکا نسبت به کاهش موارد متوسط کرونا، ۷۵ درصد است. اما پس از شیوع B.۱.۳۵۱ ، این آمار به طرز چشمگیری کاهش یافت و مشخص شد که کارآمدی این واکسن در کاهش موارد خفیف تا متوسط ابتلا به کرونا تنها ۲۲ درصد است.
هرچند محققان اعلام کردند این ارقام از لحاظ آماری قابل توجه نیستند اما همچنان پایینتر از حداقل میزان کارآمدی ۵۰ درصدی است که قانون گذاران برای واکسن ها تعیین کردهاند.
همچنین در این مطالعه مشخص نشده است که آیا واکسن آکسفورد و آسترازنکا از ابتلاء به نوع سخت کووید -۱۹ نیز جلوگیری میکند یا خیر زیرا بیشتر شرکت کنندگان آن افراد جوانی بودند که در معرض خطر بالای ابتلاء به کرونا قرار نداشتند.
گونه آفریقای جنوبی ویروس کرونا نسبت به گونه های دیگر این ویروس از قدرت سرایت بالاتری برخوردار است و داده ها نشان می دهد که مقاومت آن نسبت به گونه های جدید کرونا در برابر واکسن های موجود بیشتر است.